Με απόφαση του Δημάρχου Γρηγόρη Κωνσταντέλλου, ορίστηκε αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών ο Νίκος Βάσης, με θητεία 15 μηνών, από 7/1/2024  έως 30/6/2025.

Ο κ. Βάσης εκτός από το ιδιαίτερα απαιτητικό χαρτοφυλάκιο της Τεχνικής Υπηρεσίας, θα αναλάβει και άλλες αρμοδιότητες όπως την παρακολούθηση και υλοποίηση των προτύπων προγραμμάτων Κυκλικής Οικονομίας του Δήμου.

Επιπλέον, θα είναι αρμόδιος για την υπογραφή όλων των εγγράφων που σχετίζονται με την άσκηση των αρμοδιοτήτων του και θα εξουσιοδοτείται για την τέλεση των Πολιτικών Γάμων. Τέλος, όταν ο Δήμαρχος Γρηγόρης Κωνσταντέλλος απουσιάζει ή κωλύεται, τα καθήκοντά του θα ασκεί ο Νίκος Βάσης.

Ο πρώτος των πρώτων

Ο Νίκος Βάσης είναι ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης που έλαβε τις περισσότερες ψήφους στον συνδυασμό του Γρηγόρη Κωνσταντέλλου «Πόλη για να Ζεις» στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές και παράλληλα είναι ο πρώτος των πρώτων σε σταυρούς στον Δήμο σε σύνολο 410 υποψηφίων. Ο κ. Βάσης ξεπέρασε κατά πολύ το «φράγμα» των 1.000 σταυρών συγκεντρώνοντας συνολικά 1.402.

Ποιος είναι ο Νίκος Βάσης

Γεννήθηκε στη Σκλίβανη Ιωαννίνων, κατοικεί στη Μηλαδέζα της Βάρης, είναι παντρεμένος και πατέρας ενός παιδιού. Τα τελευταία 24 χρόνια ασχολείται εθελοντικά με τα κοινά, προσφέροντας ανιδιοτελώς τις υπηρεσίες του στους ευαίσθητους τομείς της κοινωνίας μας που είναι η παιδεία και ο πολιτισμός. Η δραστηριότητα του ήταν και είναι έντονη, με συνεχή παρουσία η οποία ξεκίνησε μέσα από τους Συλλόγους Γονέων.

Στη Γλυφάδα από το έτος 2000 έως το 2008 διετέλεσε Πρόεδρος στο Σύλλογο Γονέων στο 1ο Δημοτικό για έξι έτη, Πρόεδρος στο 1ο Γυμνάσιο Γλυφάδας για δύο έτη, Πρόεδρος στη Σχολική Επιτροπή του 2ου Γυμνασίου – 2ου Λυκείου Γλυφάδας για πέντε έτη, Πρόεδρος στην Ενωση Συλλόγων Γονέων Γλυφάδας για δύο έτη και τέσσερα ως ταμίας και μέλος. Επίσης για έξι έτη ως μέλος στην Ομοσπονδία Γονέων Αττικής, μέλος της Επιτροπής Παιδείας Γλυφάδας για δυο έτη και μέλος της Σχολικής Επιτροπής 1ου Γυμνασίου – Λυκείου Γλυφάδας. Επί εννέα έτη υπήρξε Ειδικός Γραμματέας και μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Αποστράτων Αξιωματικών ΕΛ.ΑΣ. Γλυφάδας.

Στον Δήμο Βάρης διετέλεσε Πρόεδρος του Εξωραϊστικού και Εκπολιτιστικού Συλλόγου Μηλαδέζας Βάρης επί δέκα έτη και μέλος στη Σχολική Επιτροπή του 1ου Λυκείου Βάρης για τρία έτη. Εκλέγεται ως Δημοτικός Σύμβουλος απ’ το 2014 έως σήμερα διατελώντας Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών και Δόμησης για πέντε έτη (2017-2021), επιπλέον ήταν Πρόεδρος της επιτροπής Παιδείας του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης για δυόμιση έτη, Εντεταλμένος Σύμβουλος Τεχνικών Υπηρεσιών για τέσσερα έτη, Εντεταλμένος Σύμβουλος καθαριότητας και ανακύκλωσης για ενάμιση έτος, μέλος της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου για πέντε έτη, μέλος στη Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για τέσσερα έτη και σήμερα είναι Εντεταλμένος Σύμβουλος Υπηρεσίας Δόμησης και Πολιτικής Προστασίας και μέλος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.