Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες κατασκευής του ρέματος Κόρμπι με την ανάδοχο εταιρεία να πραγματοποιεί εργασίες εν μέσω εορτών με σκοπό να κερδίσει πολύτιμο χρόνο και να ολοκληρωθεί το έργο όσο πιο σύντομα γίνεται.

Οι εργασίες που ξεκίνησαν τις τελευταίες εβδομάδες πραγματοποιούνται επί της οδού Αιγαίου (φωτογραφίες) ενώ στο κομμάτι που βρίσκεται η παραλία έχει τοποθετηθεί νέα περίφραξη.

korbi2

Για την πορεία υλοποίησης δύο σημαντικών έργων στο Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης ενημερώθηκε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης κατά τη διάρκεια της επίσκεψης που πραγματοποίησε στην περιοχή. Ο κ. Πατούλης συνοδευόταν από το Δήμαρχο Γ. Κωνσταντέλλο και  από υπηρεσιακά στελέχη της Περιφέρειας Αττικής.  Αφού ενημερώθηκε για την πορεία υλοποίησης των έργων εξέφρασε την ικανοποίηση του, καθώς η ολοκλήρωση τους θα θωρακίσει σημαντικά τις συγκεκριμένες περιοχές από πλημμυρικά φαινόμενα.

Ο κ. Κωνσταντέλλος ευχαρίστησε τον κ. Πατούλη και τα στελέχη της Περιφέρειας Αττικής καθώς συνέβαλλαν στην προσπάθεια να ξεπεραστούν σημαντικά προβλήματα που εμπόδιζαν εδώ και χρόνια την υλοποίηση του έργου και τον ορισμό αναδόχου. Σύμφωνα με το σχεδιασμό που υπάρχει οι εργασίες στο ρέμα Κόρμπι αναμένεται να ολοκληρωθούν σε 18-24 μήνες.

korbi3

Έργο Κόρμπι

Η ολοκλήρωση των εργασιών της διευθέτησης του ρέματος Κόρμπι το οποίο, έχει χαρακτηριστεί ως ιδιαιτέρου περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος, αποσκοπεί στην αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής αφού πρόκειται για έργα, ασφαλούς διοχέτευσης της απορροής των υδάτων στη θάλασσα, επί της κοίτης του ρέματος σε μήκος 2.900m, από την Λεωφόρο Βάρης Κορωπίου έως την εκβολή.

Το ρέμα παρουσιάζει έντονα πλημμυρικά φαινόμενα και έχει προκαλέσει σοβαρές καταστροφές κατά καιρούς. Το γεγονός ότι διέρχεται μέσα σε κατοικημένη περιοχή, η οποία μάλιστα παρουσιάζει έντονο οικιστικό ενδιαφέρον και αναπτύσσεται με γρήγορους ρυθμούς τα τελευταία χρόνια κάνει ακόμα μεγαλύτερη την ανάγκη για την άμεση διευθέτηση του ρέματος ώστε να διασφαλίζεται ότι η διέλευση του νερού θα είναι ελεγχόμενη και δεν θα προκαλεί καταστροφές στον γειτνιάζοντα αστικό ιστό και πολύ περισσότερο δεν θα απειλεί ανθρώπινες ζωές.

Τέλος θα επιλυθεί το πρόβλημα των πλημμυρικών φαινομένων στο σημείο όπου διέρχεται η Λ. Σουνίου καθώς περνά εγκάρσια από το ρέμα, στο σημείο μάλιστα της εκβολής του στην θάλασσα, και θα λειτουργεί ως φράγμα σε περίπτωση πλημμύρας. Με την διευθέτηση, το νερό θα διέρχεται απρόσκοπτα κάτω από τη Λ. Σουνίου και θα καταλήγει στο φυσικό αποδέκτη του, που είναι η θάλασσα.