Η κατασκευή της διευθέτησης του ρέματος Κόρμπι είναι ένα πολυαναμενόμενο έργο, το οποίο μπορούσε να είχε ολοκληρωθεί πολύ νωρίτερα, παρόλα αυτά είχε σκοντάψει σε διάφορες διαδικασίες που ενεπλάκησαν κρατικοί φορείς και εργολάβοι.

Όλα αυτά τα εμπόδια ξεπεράστηκαν και επιτέλους οι εργασίες ξεκίνησαν για την ολοκλήρωση του μεγαλύτερου αντιπλημμυρικού έργου που έχει γνωρίσει ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης και γενικότερα η ανατολική Αττική. Μόλις πριν λίγες ημέρες υπεγράφη το συμφωνητικό για την κατασκευή του έργου μεταξύ της εργολήπτριας εταιρείας και της Περιφέρειας Αττικής. Ανάδοχος είναι η εταιρεία με την επωνυμία «Τεχνική Έργων ΑΕ» η οποία εκπροσωπείται από τον Γεώργιο Σπυριδάκη.

Η εν λόγω εταιρεία αναδείχθηκε ανάδοχος έπειτα από διαγωνισμό, καθώς προσέφερε έκπτωση περίπου 9% και το ποσό των 23.599.733 ευρώ, ενώ η σύμβαση αρχικού προϋπολογισμού ήταν 26.026.112 ευρώ. Να τονιστεί ότι το έργο χρηματοδοτείται από το Ταμείο Συνοχής μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2024-2020».

Όπως τονίζεται στο συμφωνητικό, η ανάδοχος εταιρεία είναι υποχρεωμένη να κατασκευάσει και να αποπερατώσει το έργο μέσα σε προθεσμία εικοσιτεσσάρων μηνών από την ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης, που σημαίνει πρακτικά ότι το έργο κατασκευής της διευθέτησης του ρέματος Κόρμπι αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του 2025.

Με αυτή την εξέλιξη διαψεύστηκαν οι τοπικές κασσάνδρες που υποστήριζαν ότι το συγκεκριμένο έργο δεν θα ξεκινήσει ποτέ και ότι η Περιφέρεια Αττικής το έχει κλειδώσει στα συρτάρια της. «Ένα αντιπλημμυρικό έργο μέγιστης προτεραιότητας και από τα σημαντικότερα στην Αττική σε συνεργασία και με το Δήμο των 3Β και προσωπικά με τον Δήμαρχο Γρηγόρη Κωνσταντέλλο, μπαίνει σε φάση ολοκλήρωσης», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης.

Υπενθυμίζουμε ότι οι εργασίες για την κατασκευή του έργου ξεκίνησαν το 2019 και σταμάτησαν το 2020 με υπευθυνότητα της τότε αναδόχου εταιρείας «Μετρό ΑΤΕ» ενώ κατά την διάρκεια των 12 μηνών που εκτελούνταν οι εργασίες, η εργολήπτρια εταιρεία κατάφερε να ολοκληρώσει μόλις το 10% του έργου.

Σε κάθε περίπτωση όλα αυτά αποτελούν παρελθόν και το αντιπλημμυρικό έργο μήκους 2,84 χλμ., από τη λεωφόρο Ευελπίδων (στο ύψος της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων) ως τις εκβολές του ρέματος στην παραλία της Βάρκιζας ξεκίνησε ανακουφίζοντας την τοπική κοινωνία που αναμένει εδώ και δεκαετίες την υλοποίησή του.