Χρειάστηκε να περάσουν εξήντα χρόνια για να βρεθεί λύση για το πεζοδρόμιο που βρίσκεται μπροστά από το κτίριο του «Βo» στην λεωφόρο Κωνσταντίνου Καραμανλή στη Βούλα.

Έπειτα από ασφυκτικές πιέσεις της δημοτικής αρχής προς τους νέους ιδιοκτήτες του κτιρίου, ο Δήμος πέτυχε να κατασκευάσει πεζοδρόμιο πλάτους 2 μέτρων και 20 εκατοστών, αντί των 45 πόντων που ήταν για περισσότερο από 70 χρόνια.

Οι μηχανικοί του Δημοσίου που σχεδίασαν το 1959 την παραλιακή λεωφόρο δεν προνόησαν να αφήσουν χώρο για πεζοδρόμιο στο συγκεκριμένο τμήμα, με αποτέλεσμα το ρείθρο του πεζοδρομίου να βρίσκεται σε απόσταση μόλις 45 εκατοστών από την οικοδομική γραμμή, δηλαδή από το κτίριο.

Ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης απαίτησε από τους νέους ιδιοκτήτες να βρουν μια τεχνική λύση προκειμένου να κατασκευαστεί πεζοδρόμιο. Για να γίνει αυτό εφικτό, χρειάστηκε να κατασκευαστεί μια αψίδα και ουσιαστικά η οικοδομική γραμμή δηλαδή το κτίριο να «μετακινηθεί» περίπου 95 πόντους πιο μέσα.

Το αμέσως προσεχές διάστημα η Τεχνική Υπηρεσία θα επέμβει για την ανακατασκευή του πεζοδρομίου στο ίδιο επίπεδο, γεγονός που θα επιτρέπει την ασφαλή διέλευση των πεζών.