Στο «σφυρί» βγαίνει το πρώην εμπορικό ακίνητο στη Βάρκιζα που βρίσκεται επί της οδού Αφροδίτης και το οποίο για περισσότερο από μια δεκαετία έχει εγκαταλειφθεί. 

Πρόκειται, ειδικότερα, για ένα μεγάλο εμπορικό ακίνητο στη Βάρκιζα, το οποίο λειτούργησε ως εμπορικό κέντρο για μία δεκαετία στο παρελθόν, αλλά τα τελευταία χρόνια παραμένει κλειστό. Μάλιστα από το 2020 έγινε προσπάθεια πώλησής του με τίμημα 2,5 εκατ. ευρώ, χωρίς, όμως αποτέλεσμα. Έτσι έχει προγραμματιστεί τώρα να βγει στο σφυρί στις 15 Νοεμβρίου με επισπεύδουσα την doValue Greece και με τιμή εκκίνησης 2.181.000 ευρώ.

Το εν λόγω ακίνητο αναπτύσσεται σε οικόπεδο 1.000,58 τ.μ., αποτελείται από τρία επίπεδα, συνολικής επιφάνειας 2.100 τ.μ. και περιλαμβάνει 33 ξεχωριστά καταστήματα (στο ισόγειο 14 καταστήματα των 35 τ.μ. έκαστο, στο υπόγειο 13 καταστήματα των 30 τ.μ. στον 1ο όροφo 6 καταστήματα (των 22 τ.μ. έκαστο κατά μέσο όρο). Επίσης λειτουργούσε και επιχείρηση εστίασης, ενώ διαθέτει μεγάλους κοινόχρηστους χώρους, δύο ανελκυστήρες, κυλιόμενες σκάλες, αίθριο και βοηθητικούς χώρους.

Σύμφωνα με την αυτοψία, προέκυψε ότι βρίσκεται εξωτερικά σε μέτρια κατάσταση συντήρησης, κυρίως λόγω της μη λειτουργίας του και πιθανόν και για αρκετό χρονικό διάστημα, ενώ εκτιμήθηκε με την βασική προϋπόθεση ότι είναι και εσωτερικά σε ανάλογη κατάσταση με τις εξωτερικές όψεις. Η οικοδομή είναι κατασκευασμένη με φέροντα οργανισμό από οπλισμένο σκυρόδεμα και τοίχους πληρώσεως οπτοπλινθοδομής. Η πρόσοψη του κτιρίου αποτελείται από γυάλινα πετάσματα και επένδυση μαρμάρου, ενώ στον τελευταίο όροφο υπάρχει γυάλινο αίθριο.

Το ακίνητο βρίσκεται στην αρχή της οδού Αφροδίτης σε απόσταση 50 μέτρων από την παραλιακή λεωφόρο (αλλά και την οργανωμένη παραλία της Βάρκιζας), που αποτελεί τοπική εμπορική αρτηρία της περιοχής με καταστήματα, χώρους εστίασης και υπηρεσίες. Τα όμορα κτίρια στεγάζουν καταστήματα στο ισόγειο και διαμερίσματα στους ορόφους.

Όπως προαναφέρθηκε το κτίριο περιλαμβάνει 33 καταστήματα, τα οποία πλειστηριάζονται ταυτόχρονα, με διαφορετική τιμή πρώτης προσφοράς και ιδιαίτερη για κάθε ακίνητο κατακύρωση. Οι τιμές πρώτης προσφοράς ξεκινούν από 32.000 ευρώ και φτάνουν τις 140.000 ευρώ. Μαζί βγαίνουν το δικαίωμα υψούν πάνω από το ισόγειο και κατ‘ επέκταση του πρώτου ορόφου με ποσοστό συνιδιοκτησίας εξ αδιαιρέτου επί του οικοπέδου 20/1000, καθώς και το δικαίωμα υψούν πάνω από το πρώτο όροφο με ποσοστό συνιδιοκτησίας εξ αδιαιρέτου επί του οικοπέδου 75/1000. Έτσι, η συνολική τιμή εκκίνησης διαμορφώνεται σε 2.181.000 ευρώ.