Ο μεγάλος κολυμβητικός αγώνας ανοικτής θαλάσσης της Xterra Greece επιστρέφει το τριήμερο 13 ως 15 Οκτωβρίου 2023 στο Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης. Φέτος, όπως και πέρσι, η εκκίνηση και ο τερματισμός θα πραγματοποιηθούν με επίκεντρο τις εγκαταστάσεις της οργανωμένης Α’ πλαζ Βούλας (Αthines By The Sea).

Και ο φετινός αγώνας θα είναι ξεχωριστός καθώς οι διοργανωτές εντάσσουν την Υδρούσα (νησάκι απέναντι από την pλαζ γύρω από το οποίο κολυμπούν οι συμμετέχοντες) στο αγωνιστικό τερέν. Οι διαδρομές είναι 10 χλμ., 5 χλμ., 2,5 χλμ., 1 χλμ. και η σπριντ απόσταση των 200 μέτρων.

Το Σάββατο 14 Οκτωβρίου θα λάβει χώρα αγώνας για παιδιά με κολύμβηση και τρέξιμο (άκουαθλο). Η κολυμβητική διοργάνωση της Xterra Greece που ξεκίνησε το 2013, έδωσε στα ανάλογα γεγονότα μια νέα διάσταση, με αποτέλεσμα να αποτελεί σήμερα τον κορυφαίο κολυμβητικό αγώνα της χρονιάς, πρότυπο αναφοράς με αθλητές από κάθε γωνιά της Ελλάδας και το εξωτερικό. Φέτος το Xterra open Water Swim Challenge συμπληρώνει 10 χρόνια. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όσοι έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους και διαθέτουν αποδεδειγμένα (ιατρικώς) καλή φυσική κατάσταση.

Για τους συμμετέχοντες κάτω των 18 ετών θα απαιτείται ενυπόγραφη συναίνεση γονέων – κηδεμόνων τους. Οι κάτω των 16 ετών έχουν δικαίωμα συμμετοχής μόνο στη μικρή απόσταση των 1.000 μέτρων ή τον παιδικό αγώνα. Για συμμετοχές επισκεφτείτε την ιστοσελίδα trimore.gr. «Το Xterra Open Water Swimming είναι ένας αγώνας ξεχωριστός. Είναι μεγάλη χαρά για τη Δήμο μας να φιλοξενεί και να προάγει αθλητικά δρώμενα υψηλού επιπέδου, ειδικά όσα αφορούν τον αθλητισμό στη θάλασσα, που είμαστε τυχεροί να απολαμβάνουμε στην πόλη μας.

Το Xterra Open Water Swimming Challenge δίνει τη δυνατότητα στους κολυμβητές να αθληθούν σε υψηλό επίπεδο στο ειδυλλιακό περιβάλλον που προσφέρει η ακτογραμμή του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης», σημειώνει ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος.