Τον διακρίνει η εργατικότητά του και του αρέσει να αναλαμβάνει ευθύνες και να τις φέρνει εις πέρας. Ο Δημήτρης Καρράς είναι ένας νέος άνθρωπος, μόλις 32 ετών αλλά έχει καταφέρει ήδη πολλά. Επιτυχημένος επιχειρηματίας, σύμβουλος Δημάρχου στα θέματα της Πολιτικής Προστασίας και αναπληρωτής πρόεδρος του Κέντρου Υγείας Βάρης. Ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό του Γρηγόρη Κωνσταντέλλου μιλά στο notiareport.gr.

Ποιο ήταν το κίνητρο για να κατέβετε υποψήφιος στις δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου 2023, στον Δήμο Bάρης Βούλας Βουλιαγμένης;

Το κίνητρο μου πηγάζει από το βαθύ αίσθημα υπευθυνότητας και αγάπης για την κοινότητά μας. Πιστεύω ότι η τοπική αυτοδιοίκηση αποτελεί τον πυρήνα της κοινωνίας μας και ότι η δημοτική δράση μπορεί να έχει μεγάλη επίδραση στην ποιότητα ζωής μας και στην ανάπτυξη του τόπου μας. Κατανοώ ότι υπάρχουν σημαντικές προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπίσουμε ως κοινότητα, όπως η βελτίωση των υποδομών, η προστασία του περιβάλλοντος, η ενίσχυση της εκπαίδευσης και του πολιτισμού και η ανάπτυξη της οικονομίας της περιοχής μας. Αυτά τα ζητήματα με κίνησαν να αναλάβω δράση και να συμμετέχω ενεργά στη δημοτική ζωή.

Είστε άμισθος σύμβουλος του Δημάρχου στα θέματα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου. Ποιες οι προτάσεις σας ώστε να θωρακιστεί ακόμα περισσότερο η πόλη από τα φυσικά φαινόμενα που έχουν ενταθεί τα τελευταία χρόνια;

Είναι σημαντικό να θωρακίσουμε ακόμα περισσότερο την πόλη μας από τα φυσικά φαινόμενα, καθώς αυτά έχουν ενταθεί τα τελευταία χρόνια λόγω της αλλαγής του κλίματος και άλλων παραγόντων με εκσυγχρονισμό της υποδομής ώστε να ενισχυθούν οι υποδομές που εκτίθενται σε κινδύνους, όπως γέφυρες, δίκτυα αποχέτευσης, και δίκτυα ενέργειας, προκειμένου να αντέξουν σε έντονες καιρικές συνθήκες. Με ενίσχυση της διαχείρισης κρίσεων, εκπαίδευση του προσωπικού της πόλης για τη διαχείριση κρίσεων και την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών κατά τη διάρκεια φυσικών καταστροφών. Δημιουργία εκπαιδευτικών προγραμμάτων και εκστρατειών ενημέρωσης για τους κατοίκους, προκειμένου να κατανοήσουν τους κινδύνους που σχετίζονται με τα φυσικά φαινόμενα και τα μέτρα αυτοπροστασίας.

dimitris_karras_2

Πρόσφατα ανακοινώθηκε ότι θα αναβαθμιστούν τα Κέντρα Υγείας μεταξύ των οποίων και της Βάρης. Όντας αναπληρωτής πρόεδρος του Κέντρου Υγείας Βάρης, ποιες είναι οι προτεραιότητες σας για την επόμενη μέρα της Υγειονομικής Δομής της πόλης;

Ως αναπληρωτής πρόεδρος του Κ.Υ. Β.Β.Β., έχω συγκεκριμένες προτεραιότητες που θα ήθελα να επισημάνω για την επόμενη μέρα της υγειονομικής δομής της πόλης μας: Πρόσβαση σε υψηλής ποιότητας υπηρεσίες υγείας, ο στόχος μας είναι να διασφαλίσουμε ότι οι κάτοικοι της πόλης μας θα έχουν εύκολη πρόσβαση σε υγειονομικές υπηρεσίες υψηλής ποιότητας. Αυτό περιλαμβάνει την ενίσχυση του ιατρικού προσωπικού και την αναβάθμιση του εξοπλισμού. Θα προωθήσουμε προγράμματα πρόληψης και εκπαίδευσης στην υγεία για την κοινότητά μας, προκειμένου να μειώσουμε τις ασθένειες και να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής.

Επίσης είναι σημαντικό να δημιουργήσουμε προγράμματα ψυχοκοινωνικής υποστήριξης για τους πολίτες που χρειάζονται ψυχολογική και κοινωνική στήριξη. Ωστόσο εξίσου σημαντικό είναι η εξυπηρέτηση των ευπαθών ομάδων, όπως των ηλικιωμένων, των παιδιών, και των ανθρώπων με ειδικές ανάγκες, προσφέροντας εξειδικευμένες υπηρεσίες και στήριξη.

Dimitris-Karras

Είστε 32 ετών και έχετε αναλάβει θέσεις ευθύνης. Ποιο θεωρείτε το μεγαλύτερο στοίχημα της παρουσίας σας στα κοινά;

Προσωπικά, προσπαθώ να αναδείξω τις ανησυχίες και τις φωνές όλων των πολιτών, να ενθαρρύνω τον διάλογο και τη συνεργασία μεταξύ διαφορετικών γενεών, και να εργαστώ για να δημιουργήσω πολιτικές που αντικατοπτρίζουν τις ανάγκες και τις επιθυμίες των κατοίκων της περιοχής μας. Το μεγαλύτερο στοίχημα είναι να διασφαλίσουμε ότι όλοι έχουν την ευκαιρία και την υποστήριξη που χρειάζονται για να αναπτύξουν το δυναμικό τους και να συμβάλουν στην κοινωνία.

Το μεγαλύτερο στοίχημα της παρουσίας μου στα κοινά είναι να εργαστώ για μια δημοκρατική, ανοικτή, και συμπεριληπτική διακυβέρνηση που λαμβάνει υπόψη τις απόψεις και τις ανησυχίες όλων των πολιτών, ανεξάρτητα από την ηλικία τους. Το μέλλον ανήκει σε όλους τους πολίτες, και πρέπει να εργαστούμε μαζί για να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο αύριο για όλους μας.