Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι δύο περιβαλλοντικές δράσεις που έλαβαν χώρα στη Βούλα με συνδιοργανωτή τον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης.

Η αρχή έγινε το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου με την δράση δεντροφύτευσης στην περιοχή του ΚΑΑΠ Βούλας (πρ.ΠΙΚΠΑ). Εκατοντάδες νέα δεντράκια, κατάλληλα για το τοπικό οικοσύστημα της περιοχής φυτεύτηκαν με την συνεργασία της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης We4All, του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, της Πολιτικής Προστασίας Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, και την αρωγή δεκάδων εθελοντών και πολιτών.

Η δεύτερη δράση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 5 Μαρτίου και αφορούσε τον καθαρισμό της ελεύθερης παραλίας της Βούλας στο πλαίσιο του περιβαλλοντικού προγράμματος «Μπλε Σαρωνικός» με τη συμμετοχή της εθελοντικής ομάδας «Beach Cleaning» και του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης.

Οι εθελοντές κινήθηκαν κατά μήκος της παραλίας, συλλέγοντας σκουπίδια κάθε είδους με αποτέλεσμα να συλλεχθούν περισσότερα από 215 κιλά απορρίμματα, τα περισσότερα από τα οποία ήταν πλαστικά.

Ο απολογισμός έδειξε πόσο μεγάλη είναι η ρύπανση από τα πλαστικά στις παραλίες. Ο καθαρισμός αυτός ήταν μια υπενθύμιση της σημασίας της συλλογικής προσπάθειας για τη διατήρηση του περιβάλλοντος.

Αναδημοσίευση από την εφημερίδα Δημοσιογράφος, φύλλο 54, Mάρτιος 2023