Ένα ακόμα σημαντικό έργο πρόληψης για τη διαφύλαξη των καταπράσινων πλαγιών του νοτίου Υμηττού βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη από τον ΣΠΑΥ όλες αυτές τις ημέρες.

Το συγκεκριμένο έργο αφορά τη συντήρηση των δασικών δρόμων που συνδέουν τον Κρεμαστό Λαγό στη Βούλα με το Χέρωμα της Βάρης, κατόπιν υπόδειξης του Πυροσβεστικού Σώματος, προκειμένου να εξασφαλίζεται η ασφαλής και ανεμπόδιστη πρόσβαση των πυροσβεστικών οχημάτων τόσο για τις περιπολίες πυροφύλαξης όσο και για την επιχειρησιακή τους δράση οποιαδήποτε στιγμή κι αν κριθεί αναγκαίο.

spay-1

Νεροφαγώματα, πεσμένα κλαδιά και βράχοι, που είχαν παρασυρθεί από τις έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων ετών, καθιστούσαν τους συγκεκριμένους δασικούς δρόμους επικίνδυνους και απροσπέλαστους. Πλέον, η κατάστασή τους βελτιώνεται σε μεγάλο βαθμό με τις εργασίες συντήρησης να βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.

spay-2

H αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας, Δήμητρα Σουτόγλου επιβλέπει τις εργασίες.

Στο σημείο των εργασιών βρέθηκε το επιτελείο του ΣΠΑΥ, με τη δασολόγο και τον τεχνολόγο δασοπόνο του Συνδέσμου, καθώς επίσης και με την Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, Δήμητρα Σουτόγλου.