Το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για τους δημότες και κατοίκους φέρνει η επιμονή της δημοτικής αρχής Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης σχετικά με τη δημιουργία του οικιστικού project των 135 εκατ. ευρώ που έχουν σχεδιάσει να υλοποιήσουν από κοινού η Hines με τη Henderson Park στη Βούλα.

Ο Δήμος των 3Β μέσω τριών προσφυγών σε ανώτατο νομικό επίπεδο αλλά και στην ποινική δικαιοσύνη ζητά την αναθεώρηση του αρχικού πλάνου δόμησης και την απελευθέρωση μεγαλύτερου χώρου για πράσινο στην προς αξιοποίηση έκταση, η οποία έχει συνολική επιφάνεια 71 στρεμμάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Δημοσιογράφου», η πλευρά των επενδυτών έκανε ήδη ένα βήμα πίσω, με αποτέλεσμα από τα συνολικά 71 στρέμματα της έκτασης, περίπου το 12%-15% αυτής σύμφωνα με ειδικούς της αγοράς, η έκταση των περίπου 8 στρεμμάτων κοστολογείται πάνω από 11 εκατ. ευρώ- να παραμείνουν αδόμητα και να δημιουργηθεί χώρος αστικού πρασίνου προς όφελος των κατοίκων της πόλης, όπως ήταν η αρχική επιθυμία του Δήμου.

Μέχρι στιγμής δεν έχει ολοκληρωθεί η έκδοση της οικοδομικής άδειας στην εν λόγω έκταση από την αρμόδια Διεύθυνση Αρχιτεκτονικής Οικοδομικών Κανονισμών και Αδειοδοτήσεων (ΔΑΟΚΑ) του υπουργείου Περιβάλλοντος. Προϋπόθεση για την έκδοση των οικοδομικών αδειών αποτελεί η ύπαρξη εγκεκριμένων ρυμοτομικών σχεδίων από την πολεοδομία του Δήμου, με τη δημοτική αρχή να έχει προς το παρόν μπλοκάρει τη συγκεκριμένη διαδικασία.

Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Δημοσιογράφος, τεύχος Φεβρουαρίου