Σημαντικές πολιτικές και αυτοδιοικητικές διαστάσεις λαμβάνει η καθολική αντίδραση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Αττικής , στο προτεινόμενο σχέδιο επικαιροποίησης ΠΕΣΔΑ, από τον ΕΔΣΝΑ ( Ενιαίος Διαβαθμικός Σύνδεσμος Νομού Αττικής) και από τον περιφερειάρχη Αττικής , Γιώργο Πατούλη.

Η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής ( ΠΕΔΑ), με ομόφωνη απόφαση που έλαβε στην πρόσφατη συνεδρίαση της , η οποία διεξήχθη σε υψηλούς τόνους μεταξύ μελών της και του κ. Πατούλη που συμμετείχε , απέρριψε το προτεινόμενο σχέδιο από τον τελευταίο.

Και με την ομόφωνη αυτή απόφαση της , απαιτεί προκειμένου να δώσει τη σύμφωνη γνώμη της , το προτεινόμενο σχέδιο του ΠΕΣΔΑ να τροποποιηθεί, «έτσι ώστε να καταστεί πλήρες και εφαρμόσιμο χωρίς κενά και ασάφειες που επιτρέπουν δυσερμηνείες» και « να περιέχει απαραίτητα, όπως κάθε ολοκληρωμένο σχέδιο αντίστοιχης σημασίας και βαρύτητας με μεσομακροπρόθεσμο ορίζοντα, τα παρακάτω :

  1. Την μεθοδολογία μείωσης κατά 55% των απορριμμάτων που σήμερα οδηγούνται για διαχείριση στον ΟΕΔΑ Φυλής, μέσα στα επόμενα 4-6 έτη.
  2. Την ακριβή χωροθέτηση όλων των μονάδων και τις ποσότητες που αυτές θα διαχειρίζονται.
  3. Το ακριβές κόστος του σχεδίου και τις πηγές χρηματοδότησης του.
  4. Το τελικό κόστος που θα προκύψει για τους δήμους και τους πολίτες σε επίπεδο επενδύσεων αλλά και σε επίπεδο λειτουργίας.
  5. Το συγκεκριμένο και ρεαλιστικό χρονοδιάγραμμα για μελέτες χωροθετήσεων, μελέτες κατασκευών, εξασφάλισης χρηματοδοτήσεων, δημοπρατήσεων, αδειοδοτήσεων, δημοπρατήσεων, κατασκευών και δοκιμαστικών λειτουργιών».

Όπως τονίζεται στην επίσης ομόφωνη εισήγηση της Επιτροπής Περιβάλλοντος της ΠΕΔΑ, στην οποία πρόεδρος είναι ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος και στην απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της, το περιεχόμενο του προτεινόμενου σχεδίου ΠΕΣΔΑ «είναι πλήρως αόριστο, γεμάτο ευχολόγια, με γενικές περιγραφές και σειρά αυθαίρετων συμπερασμάτων και ατεκμηρίωτες υποθέσεις εργασίας .

Δεν καταλήγει σε ασφαλή συμπεράσματα και έχει μια γενική προσέγγιση στις ανάλυση των χρηματοοικονομικών απαιτήσεων αλλά και των πηγών χρηματοδότησης». Όλα αυτά τονίζει , το καθιστούν «εκ προοιμίου μη εφαρμόσιμο».

Διαβάστε περισσότερα στο ρεπορτάζ του news-ta.gr.