Σύμφωνα με τη μελέτη -η οποία είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης- στη μαρίνα θα κοπούν 150 δέντρα και συγκεκριμένα 63 δέντρα μικρής ανάπτυξης και 87 μεγάλης ανάπτυξης.

Πολλά εξ αυτών είναι ξερά, κάποια θα απομακρυνθούν κατόπιν απόφασης της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας και κάποια για τις ανάγκες των εργασιών των νέων κτιρίων. Μετά από πρόταση της δημοτικής αρχής, όσα δέντρα από τα 150 είναι υγιή θα μεταφυτευθούν σε άλλο σημείο της μαρίνας ενώ παράλληλα το πράσινο θα ενισχυθεί με νέες φυτεύσεις 318 δέντρων (228 μικρής ανάπτυξης και 90 μεγάλης ανάπτυξης) με αποτέλεσμα το ισοζύγιο του πρασίνου να αυξηθεί κατά 168 νέα δέντρα τουλάχιστον.

Αξίζει να τονιστεί πως οι νέες φυτεύσεις θα γίνουν τον Απρίλιο του 2022, ενώ παράλληλα φυτεύσεις θα πραγματοποιηθούν σε δεύτερο χρόνο και στις στέγες των νέων κτιρίων. Επίσης να σημειωθεί ότι κλιμάκιο της Υπηρεσίας Πρασίνου του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης πραγματοποιεί ελέγχους κάθε εβδομάδα στο σημείο ενώ και ο Δήμαρχος Γρηγόρης Κωνσταντέλλος βρίσκεται συχνά στο εργοτάξιο για αυτοψία.