Όπως ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, περισσότερα από 2.500 δέντρα μεσαίας και μεγάλης ανάπτυξης θα φυτευθούν σε νησίδες δρόμων και σε κοινόχρηστους χώρους.

«Σύντομα στους κοινόχρηστους χώρους του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης θα απολαμβάνουμε σχεδόν 2.500 νέα, μεγάλα δέντρα διαφόρων ειδών. Ολοκληρώνεται η διαδικασία δημοπρασίας για την προμήθεια 2.300 δέντρα μεγάλης ανάπτυξης, προμήθεια που γίνεται με ίδιους πόρους του Δήμου.

Παράλληλα, την περασμένη εβδομάδα επισκεφθήκαμε ελαιώνα στα Σελιανίτικα Αιγίου που βρίσκεται σε υπό απαλλοτρίωση έκταση και προγραμματίζουμε τη μεταφορά και φύτευση αρκετών υπεραιωνόβιων ελαιόδεντρων. Τέλος επισκεφθήκαμε έκταση στην Αμαλιάδα Ηλείας για να δούμε από κοντά 200 γιγάντια φοινικοειδή δέντρα που δωρίζονται στο Δήμο και εντός του έτους προγραμματίζεται η μεταφορά και μεταφύτευσή τους στην πόλη μας. Ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης πρασινίζει και ομορφαίνει ακόμα περισσότερο», ανέφερε ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος.

d2.jpg
Η έκταση στην Αμαλιάδα Ηλείας με τα 200 γιγάντια φοινικοειδή δέντρα που δωρίζονται στο Δήμο 3Β

Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα από το σχεδιασμό που έχει γίνει είναι ο προγραμματισμός κατά μήκος της λεωφόρου Βασιλέως Κωνσταντίνου στη Βάρη να φυτευθούν δεκάδες δέντρα δεξιά και αριστερά, με ταυτόχρονη ανακατασκευή των πεζοδρομίων ώστε να μεγαλώσουν προκειμένου να δημιουργηθεί ο κατάλληλος χώρος για τα δέντρα.