Στόχος όλων των πλευρών είναι ο καλύτερος συντονισμός και η πρόληψη για την αντιμετώπιση τυχόν πυρκαγιών. Με ανθρώπινο δυναμικό 17 ατόμων και επιπλέον 40 εποχικών πυροσβεστών, η Πολιτική Προστασία των 3Β είναι σε θέση μάχης για τη φετινή αντιπυρική περίοδο ενώ τα 13 πυροσβεστικά οχήματα είναι ήδη με τη μηχανή αναμμένη και έτοιμα να επέμβουν άμεσα για την κατάσβεση οποιασδήποτε φωτιάς και αν εκδηλωθεί κάτι που απευχόμαστε.

Όλο το προηγούμενο διάστημα εκτελούνταν καθημερινά οι καθιερωμένες ετήσιες εργολαβίες πρόληψης πυρκαγιών, ώστε να διευκολυνθεί το έργο κατάσβεσης σε περίπτωση πυρκαγιάς. Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιήθηκαν εργασίες συντήρησης σε όλα τα οχήματα της Πολιτικής Προστασίας, συντηρήθηκαν και οι 24 δεξαμενές νερού (12 στη Βούλα, 7 στη Βουλιαγμένη, 5 στη Βάρη), έγινε αυτοψία και στους 36 πυροσβεστικούς κρουνούς (17 στη Βούλα, 11 στη Βουλιαγμένη, 6 στη Βάρη και 2 στη Βάρκιζα) ενώ ορίστηκαν και τα εννέα σημεία που θα βρίσκονται όλο το 24ωρο τα οχήματα της Πολιτικής Προστασίας και θα παρατηρούν τα ορεινά σημεία της πόλης.

Συγκεκριμένα, στη Βουλιαγμένη τα περίπολα θα βρίσκονται στο Μεγάλο Καβούρι, στο κοιμητήριο και στο Πευκωτό. Στη Βούλα, θα υπάρχει δίπλα από τις εγκαταστάσεις του ΠΙΚΠΑ και στο Πανόραμα, ενώ στη Βάρη σε καθημερινή βάση θα υπάρχουν περίπολα στην ανατολική παραλία Βάρκιζας, στο Κόρμπι, στο Χέρωμα και στο Δίλοφο. Επιπλέον, τίθενται σε λειτουργία και τα δύο παρατηρητήρια τα οποία βρίσκονται στο κοιμητήριο της Βούλας σημείο που φαίνεται ο Δήμος από άκρη σε άκρη και ένα στο Πευκωτό στο λεγόμενο «τριεθνές».

Μιλώντας στον «Δημοσιογράφο», η εντεταλμένη σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας Δήμητρα Σουτόγλου τόνισε ότι στις ημέρες που ο δείκτης επικινδυνότητας για εκδήλωση φωτιάς (καύσωνας, ριπές ανέμου κ.λπ.) είναι στο «κόκκινο», οι υπάλληλοι της Πολιτικής Προστασίας θα κάνουν διπλές βάρδιες στα πυροφυλάκια των τριών πόλεων και θα βρίσκονται σε επιφυλακή όλο το 24ωρο.

Τέλος, η Υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου προχωρά στον καθαρισμό κοινοχρήστων χώρων από ξερά χόρτα. Περισσότερα από 1.200 στρέμματα έχουν αποψιλωθεί μια διαδικασία που θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις αρχές του Ιουνίου, σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Δημοσθένη Βαμβασάκη.

Αναδημοσίευση από την εφημερίδα Δημοσιογράφος, φύλλο 32, Μάϊος 2021