Στα 27 χιλιόμετρα παραλιακού μετώπου που διαθέτει ο Δήμος, υπάρχουν τέσσερις οργανωμένες παραλίες και δεκάδες ελεύθερες. Ο «Δημοσιογράφος» συγκέντρωσε τις τιμές εισόδου τους που ξεκινούν από 3 ευρώ και φτάνουν έως 160 ευρώ.

Στην Ακτή «Λουκιανός Κελαηδόνης» στη Βουλιαγμένη (ιδιοκτησίας και διαχείρισης της ΕΤΑΔ) η είσοδος για όλες τις ημέρες της εβδομάδας είναι στα 10 ευρώ και το μειωμένο εισιτήριο στα 5 ευρώ (μαθητές, πολύτεκνοι, άτομα άνω των 65 ετών, φοιτητές, άνεργοι), ενώ οι δημότες Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης πληρώνουν 3 ευρώ υπό την προϋπόθεση ότι θα επιδείξουν την κάρτα του δημότη. Η VIP ζώνη στην ακτή της Βουλιαγμένης κοστίζει 40 ευρώ και περιλαμβάνει ξύλινες ξαπλώστρες και 1 ομπρέλα (2 ενήλικες και 1 παιδί) με κράτηση, στάθμευση μπροστά στην είσοδο και μεταφορά στις ξαπλώστρες με ηλεκτρικό αμαξίδιο.

Στο Varkiza Resort στην ακτή Βάρκιζας οι τιμές είναι οι εξής: Τις καθημερινές το εισιτήριο κοστίζει 6 ευρώ (περιλαμβάνεται δωρεάν ξαπλώστρα) ενώ μειωμένο εισιτήριο 3,5 ευρώ δικαιούνται παιδιά 6-12 ετών, ενήλικες άνω των 65 ετών και φοιτητές. Τα Σαββατοκύριακα η τιμή είναι στα 7,4 ευρώ (+ 10 ευρώ για ξαπλώστρα) ενώ το μειωμένο εισιτήριο παραμένει στα 3,5 ευρώ. Οι δημότες των 3Β που προέρχονται από τη δημοτική ενότητα Βάρης, εισέρχονται στην πλαζ δωρεάν. Στη Λίμνη Βουλιαγμένης η είσοδος της καθημερινές κοστίζει 15 ευρώ και τα Σαββατοκύριακα 18 ευρώ ενώ οι δημότες Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης με την επίδειξη της κάρτας Δημότη έχουν έκπτωση 20%.

Οι τιμές ανεβαίνουν στην παραλία του Αστέρα Βουλιαγμένης. Συγκεκριμένα οι τιμές για online κρατήσεις διαμορφώνονται ως εξής: Τις καθημερινές η τιμή για 2 ξαπλώστρες και ομπρέλα είναι 50 ευρώ (Σαββατοκύριακα 80 ευρώ) και για παιδιά 4-12 ετών στα 12,5 ευρώ (Σαββατοκύριακα 20 ευρώ). Ενώ, το κόστος χωρίς κράτηση για την πρώτη σειρά είναι 80 ευρώ (Σαββατοκύριακα 160 ευρώ) και από την δεύτερη σειρά και πίσω στα 70 ευρώ (Σαββατοκύριακα 140 ευρώ). Οι δημότες των 3Β που προέρχονται από τη δημοτική ενότητα Βουλιαγμένης τις καθημερινές έχουν είσοδο με ομπρέλα και ξαπλώστρα προς 30 ευρώ. Στη Βούλα η προοπτική ανοίγματος της Α’ πλαζ είναι ακόμα θολή και κανείς από τους υπευθύνους της ΕΤΑΔ δεν μπορεί να δώσει μέχρι σήμερα μια οριστική απάντηση.

paralia2.jpg
Η ελεύθερη παραλία δίπλα από το Δημαρχείο της Βούλας

Πέρα από τις οργανωμένες παραλίες, ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης διαθέτει συνολικά 5 χιλιόμετρα παραλίες με ελεύθερη πρόσβαση, στις οποίες υπάρχουν όλες οι απαραίτητες υποδομές και ανέσεις για τους λουόμενους και επισκέπτες.

Συγκεκριμένα, ο Δήμος έχει τοποθετήσει ψάθινες ομπρέλες, χημικές τουαλέτες και αποδυτήρια σε αρκετές από αυτές. Ενώ σε άλλες ιδιώτες προσφέρουν ομπρέλες, ξαπλώστρες και άλλες σχετικές υπηρεσίες με τιμοκαταλόγους που έχουν μεγάλο εύρος τιμών. Μερικές από τις όμορφες ακτές με αμμουδιά και ελεύθερη πρόσβαση είναι οι εξής: Δίπλα από το Δημαρχείο Βούλας, το κάμπινγκ Βούλας, οι όρμοι Ζώσκα (Krabo) και Μαλτσινιώτη (Zen) στο Καβούρι, το Μεγάλο και το Μικρό Καβούρι, η ανατολική και δυτική παραλία Βάρκιζας, το πρώην Bo και η ακτή στην Παναγίτσα Βούλας.

Αναδημοσίευση από την εφημερίδα Δημοσιογράφος, φύλλο 32, Μάϊος 2021