Σε είδος πολυτελείας έχουν μετατραπεί τα «μπάνια του λαού» σε συγκεκριμένες παραλίες των 3Β με την τιμή για μια απλή ξαπλώστρα να φτάνει και στα 160 ευρώ το σετ. Φυσικά υπάρχουν και οικονομικότερες λύσεις για όποιον θέλει μια οργανωμένη παραλία για να απολαύσει τον ήλιο και την θάλασσα.

Στην κορυφή της λίστας με το ακριβότερο αντίτιμο για ξαπλώστρα βρίσκεται για μια ακόμα χρονιά η παραλία του Αστέρα Βουλιαγμένης. Συγκεκριμένα οι τιμές για online κρατήσεις διαμορφώνονται ως εξής: Τις καθημερινές η τιμή για 2 ξαπλώστρες και ομπρέλα είναι 50 ευρώ (Σαββατοκύριακα 80 ευρώ) και για παιδιά 4-12 ετών στα 12,5 ευρώ (Σαββατοκύριακα 20 ευρώ). Ενώ, το κόστος χωρίς κράτηση για την πρώτη σειρά είναι 80 ευρώ (Σαββατοκύριακα 160 ευρώ) και από την δεύτερη σειρά και πίσω στα 70 ευρώ (Σαββατοκύριακα 140 ευρώ).

Το χρηματιστήριο της ξαπλώστρας συνεχίζεται στη Λίμνη Βουλιαγμένης η οποία ανέβασε τις τιμές συγκριτικά με την περσινή καλοκαιρινή σεζόν. Η είσοδος της καθημερινές κοστίζει 15 ευρώ και τα Σαββατοκύριακα 18 ευρώ ενώ το σετ για ξαπλώστρα κυμαίνεται από 40 έως 50 ευρώ και δώρο ένα μπουκάλι νερό.

Τουλάχιστον, στο Αστέρα και στη Λίμνη οι υπηρεσίες που παρέχονται στους επισκέπτες αγγίζουν τα πρότυπα της Μυκόνου. Εκεί, που σηκώνει συζήτηση η τιμή της ξαπλώστρας είναι στην οργανωμένη παραλία της Α’ πλαζ Βούλας. Η τιμή εισόδου είναι 6 ευρώ τις καθημερινές και 7,5 τα Σαββατοκύριακα (οι δημότες Βούλας μπαίνουν δωρεάν) αλλά χωρίς να συμπεριλαμβάνεται ξαπλώστρα. Θα στρώσεις την πετσέτα σου στην καυτή αμμουδιά για να απολαύσεις το μπάνιο σου, γιατί διαφορετικά θα πρέπει να βάλεις βαθιά το χέρι στην τσέπη και να πληρώσεις 30 ή 20 ευρώ για το σετ ξαπλώστρας ανάλογα τη σειρά.

krabo

Βέβαια, υπάρχουν και οι οργανωμένες παραλίες της Βουλιαγμένης και της Βάρκιζας οι οποίες παρά την αύξηση των τιμών, παραμένουν σε λογικά επίπεδα. Στην Ακτή Βουλιαγμένης η είσοδος για τις καθημερινές είναι στα 10 ευρώ ενώ τα Σαββατοκύριακα 15 ευρώ και για τους δημότες των 3Β στα 5 ευρώ υπό την προϋπόθεση ότι θα επιδείξουν την κάρτα του δημότη. Στην τιμή συμπεριλαμβάνεται και η χρήση ξαπλώστρας. 

Άλλη μια εναλλακτική λύση και οικονομική είναι η οργανωμένη παραλία του Varkiza Resort με τις τιμές να είναι οι εξής: Τις καθημερινές το εισιτήριο κοστίζει 6 ευρώ (περιλαμβάνεται δωρεάν ξαπλώστρα) ενώ μειωμένο εισιτήριο 3,5 ευρώ δικαιούνται παιδιά 6-12 ετών, ενήλικες άνω των 65 ετών και φοιτητές. Τα Σαββατοκύριακα η τιμή είναι στα 7,4 ευρώ (+ 5 ευρώ για ξαπλώστρα) ενώ το μειωμένο εισιτήριο παραμένει στα 3,5 ευρώ. Οι δημότες των 3Β που προέρχονται από τη δημοτική ενότητα Βάρης, εισέρχονται στην πλαζ δωρεάν ενώ οι δημότες Βούλας και Βουλιαγμένης πληρώνουν εφάπαξ 20 ευρώ και έχουν δωρεάν πρόσβαση για όλο το καλοκαίρι. Σε κάθε περίπτωση, το μπάνιο σε οργανωμένη παραλία είναι ακριβό σπορ και ευτυχώς που στην περιοχή της Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης υπάρχουν αρκετές ελεύθερες παραλίες.