Πολίτες από τη Βάρη, τη Βουλιαγμένη και τη Βούλα προχωρούν στη δημιουργία μιας νέας δημοτικής κίνησης που στόχο έχει να κατέβει στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές. 

Στη πρώτη δημόσια συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στις 19 Ιανουαρίου σχετικά με τη δημιουργία νέας δημοτικής κίνησης στο Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης έγινε μια γόνιμη συζήτηση στην οποία συμφωνήθηκαν τα εξής:

α) Η νέα κίνηση θα είναι κάτι πραγματικά καινούργιο. Θα λειτουργεί με άμεση δημοκρατία, έξω από κόμματα ή άλλους παρασκηνιακούς μηχανισμούς και όλες οι αποφάσεις θα παίρνονται σε ανοιχτές συνελεύσεις.

β) Δε δημιουργούμε τη νέα κίνηση με κύριο στόχο τις επικείμενες δημοτικές εκλογές, αλλά με αφορμή αυτές. Στόχος μας είναι να πείσουμε και τους υπόλοιπους συμπολίτες μας ότι αξίζει να συμμετέχουν στα κοινά του δήμου, για να μπορούμε να οργανώνουμε πιο μεθοδευμένα τους αγώνες μας και τις παρεμβάσεις μας στο δημοτικό συμβούλιο, και να πετυχαίνουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα στην αντιμετώπιση των προβλημάτων του δήμου σε όφελος της κοινωνίας, του πολιτισμού και του φυσικού περιβάλλοντος.

γ) Γνωρίζουμε ότι το εγχείρημά μας έχει αρκετές δυσκολίες, όπως και κάθε καινούργιο εγχείρημα. Πολύ περισσότερο που τα κόμματα, και οι δημοτικές παρατάξεις που φανερά ή καλυμμένα βρίσκονται πίσω από αυτά επηρεάζουν ακόμη σημαντικά πολύ μεγάλο μέρος των συμπολιτών μας

ε) Εμείς απευθυνόμαστε κυρίως σε πολίτες που αμφισβητούν το σημερινό καθεστώς, γιατί κατανοούν ότι όχι μόνο δεν έχει να προσφέρει τίποτε καινούργιο, αλλά αντίθετα, εξυπηρετεί τα συμφέροντα λίγων και όχι τις πραγματικές ανάγκες των πολλών.

ζ) Με τις σκέψεις αυτές αποφασίσαμε να συνεχίσουμε την προσπάθεια μας και να συναντηθούμε ξανά προκειμένου να συζητήσουμε και να καταλήξουμε στο πλαίσιο αρχών της νέας κίνησης. Η συζήτηση θα γίνει με βάση το σχέδιο του κειμένου αρχών που είχε ετοιμάσει η πρώτη ομάδα πρωτοβουλίας πολιτών.

Η επόμενη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου στις 17:00, στην Πνευματικά Εστία Βούλας