Ο επικεφαλής της Ριζοσπαστικής Κίνησης Πολιτών Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, Θάνος Ματόπουλος θα είναι εκ νέου υποψήφιος Δήμαρχος στις προσεχείς δημοτικές εκλογές του Μαϊου.

Την Κυριακή 27 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε η συνέλευση των μελών της Ριζοσπαστικής Κίνησης Πολιτών για την ανάδειξη νέου επικεφαλής με τον Θάνο Ματόπουλο να συγκεντρώνει 48 σταυρούς σε σύνολο 51 ψηφιζάντων.

Ο Θάνος Ματόπουλος από το 1983 έχει ενεργό δράση σε κινήσεις για κοινωνικά και περιβαλλοντικά θέματα και από το 2010 έχει συμμετοχή σε συλλογικότητες ενάντια στα χαράτσια, για τη διαφύλαξη του κάμπινγκ Βούλας, την προστασία του Σαρωνικού, την Επιτροπή Αγώνα για το Μητροπολιτικό πάρκο Ελληνικού και το Συντονιστικό Ασκληπιείου Βούλας για τη δημόσια υγεία. Στις δημοτικές εκλογές του 2014, τον επικεφαλής της ΡιΚιΠ ψήφισαν 1.853 συμπολίτες μας, συγκεντρώνοντας 7,84% ένα ιδιαίτερα μεγάλο ποσοστό για «αριστερό» υποψήφιο Δήμαρχο στο Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης.

Τα μέλη της Ριζοσπαστικής Κίνησης Πολιτών αναφέρουν πως η παράταξη παραμένει ακκομάτιστη και δεν έχει συνταχθεί με τις απόψεις του ΣΥΡΙΖΑ. Γεγονός είναι πως στην ιδρυτική της συνέλευση το «παρών» είχαν δώσει αρκετά στελέχη του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ τοποθετώντας κατά κάποιο τρόπο την κομματική ‘ταμπέλα’. Αρκετοί είναι αυτοί που υποστηρίζουν πως η ΡιΚιΠ συγκέντρωσε μεγάλο ποσοστό εξαιτίας της ανόδου του ΣΥΡΙΖΑ το 2014 και πλέον στις προσεχείς δημοτικές εκλογές τα ποσοστά του συνδυασμού θα συρρικνωθούν δραματικά, κρίνοντας και από την μικρή προσέλευση του κόσμου στη συνέλευση της 27ης Ιανουαρίου αλλά και από την γενικότερη στάση του Θάνου Ματόπουλου αυτά τα τέσσερα χρόνια στην αντιπολίτευση στα οποία αρκετές φορές στήριξε τη Δημοτική Αρχή προκαλώντας αντιδράσεις στο εσωτερικό του συνδυασμού με αποτέλεσα ο πυρήνας που είχε δημιουργηθεί να έχει διασπαστεί σε αρκετά κομμάτια.

Μπορεί τα μέλη να ψήφισαν τον Θάνο Ματόπουλο για υποψήφιο Δήμαρχο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης αλλά κάποιοι εξ αυτών πέταξαν «λευκή» πετσέτα πριν ξεκινήσει και επίσημα η προεκλογική περίοδος. Ο Γιώργος Κότσαλης, για πολλούς έμπειρο μέλος της ΡιΚιΠ τόνισε πως ο Δήμαρχος Γρηγόρης Κωνσταντέλλος διαφαίνεται ότι θα έχει πλήρη επικράτηση και με πολύ μεγάλο ποσοστό.

Φαίνεται λοιπόν, πως η Ριζοσπαστική Κίνηση Πολιτών έχει χάσει την «αύρα» του παρελθόντος αλλά και τη δυναμική που είχε αποκτήσει επηρεασμένη από το ΣΥΡΙΖΑ που το 2014 ήταν στην «ακμή» του.

Μετά την εκ νέου υποψηφιότητα του Δημάρχου Γρηγόρη Κωνσταντέλλου, την υποψηφιότητα του Κώστα Πασακυριάκου στηριζόμενη από το ΚΚΕ, ο Θάνος Ματόπουλος είναι ο τρίτος υποψήφιος Δήμαρχος στηριζόμενος από το ΣΥΡΙΖΑ έστω και ανεπίσημα αν και ο ίδιος δηλώνει… ανεξάρτητος.