Ο δημοτικός σύμβουλος Σπύρος Βαλάτας προσχώρησε στον συνδυασμό «Πόλη για να ζεις» του Δημάρχου Γρηγόρη Κωνσταντέλλου. Η παρουσίαση του νέου μέλους της παράταξης πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 15 Ιανουαρίου στο γραφείο του Δημάρχου παρουσία εκπροσώπων του Τοπικού Τύπου.

Είναι η πρώτη μεταγραφή δημοτικού συμβούλου της αντιπολίτευσης στον συνδυασμό του Γρηγόρη Κωνσταντέλλου. Ο Σπύρος Βαλάτας θα δώσει την μάχη του σταυρού στη δημοτική ενότητα της Βούλας.

Ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος δήλωσε: «Η προεκλογική περίοδος ατύπως έχει ξεκινήσει εδώ και κάποιους μήνες. Θεωρώ ότι έχουμε την πολυτέλεια σήμερα ως παράταξη, η οποία έχει επιλέξει και έχει ανακοινώσει ότι θα κατεβεί στις προσεχείς δημοτικές εκλογές, να επιλέγει συνεργάτες. Σε αυτό το πλαίσιο, ο συνδυασμός έχει τριών ειδών επιλογές. Η πρώτη επιλογή είναι να στελεχωθεί με τους υφιστάμενους δημοτικούς συμβούλους, η δεύτερη να επιλέξουμε συναδέλφους από άλλους συνδυασμούς της αντιπολίτευσης και η τρίτη επιλογή να έρθουν στην «ομάδα» μας νέα πρόσωπα.

Ένας από τους πιο αξιόλογους δημοτικούς συμβούλους από την πλευρά της αντιπολίτευσης, ο Σπύρος Βαλάτας είναι πλέον μαζί μας. Ο Σπύρος έχει χαρακτηριστικά που εμένα μου αρέσουν. Ανιδιοτέλεια, πολύ γρήγορη σκέψη και αντίληψη και όρεξη να μάθει ακόμα και τα πιο δύσκολα και τα άγνωστα. Έχουμε κάνει ένα κάλεσμα σε όλους τους ανθρώπους οι οποίοι θέλουν και μπορούν να βοηθήσουν την πόλη μας. Ο Σπύρος Βαλάτας ανταποκρίθηκε και θέλω να τον ευχαριστήσω. Είναι ένας αξιόπιστος και σοβαρός άνθρωπος. Δεν συμμετέχει σε μικροπολιτικά παιχνίδια. Έχει χτιστεί μια σχέση εμπιστοσύνης και σεβασμού. Είναι ένας καθαρόαιμος τεχνοκράτης και χρειαζόμαστε τέτοιους είδους φωνές. Καλοσορίζω τον Σπύρο Βαλάτα στον συνδυασμό μας»

22.jpg

Ο Σπύρος Βαλάτας δήλωσε: «Κάθε σχέδιο στη ζωή έχει στόχο μια στρατηγική και ένα τρόπο. Στόχος είναι το όνειρο, η στρατηγική είναι τα εργαλεία και ο τρόπος που θα το πετύχουμε αλλά το κυριότερο απ’όλα είναι η ψυχική δύναμη, η δραστηριότητα, το σθένος και η αγάπη για να πετύχουμε το στόχο. Αυτή η δομή του τρόπου επιτυχίας κάθε προσπάθειας βρίσκονται στην προσωπικότητα του Δημάρχου. Ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος στα μάτια τα δικά μου είναι ένας άνθρωπος ο οποίος πάνω απ’όλα αγαπάει τη δουλειά του, κάνει κέφι για το έργο του, κάνει ότι είναι δυνατόν για να επιτύχει το στόχο του. Πόλλές φορές κόντρα σε πολιτικές πεποιθήσεις σε μικροπολιτικά συμφέροντα, σε συντεχνίες σε επιμέρους ομάδες αλλά πάντα ο στόχος είναι αυτό που τον κάνει να συνεχίσει να είναι δραστήριος, εργασιομανής και κατά την άποψη μου το έργο του είναι πολλαπλάσιο από αυτό που θα μπορούσε να πετύχει οποιοσδήποτε άνθρωπος που βρίσκεται στο δημόσιο τομέα.

Κατά την άποψη μου, βρίσκεται στη μέση του προγράμματος υλοποίησης των έργων και χρειάζεται απαραίτητα το χρονικό διάσημα για να μπορέσει να το ολοκληρώσει. Θέλω να ευχαριστήσω τον κυριο Δαβάκη για όλη τη συνεργασία που είχαμε σε αυτά τα τέσσερα χρόνια αλλά αποφάσισα ότι πρέπει να συστρατευτούμε όλοι μαζί που αγαπάμε την πόλη για να μπορέσουμε να ολοκληρωθεί αυτό το έργο.

Η επιλογή μου είναι συνειδητή. Για μένα είναι κάτι καινούργιο. Ολοκληρώνω τη θητεία μου με το συνδυασμό στον οποίο είμαι αλλά από εδώ και πέρα αποφάσισα να ακολουθήσω αυτό που επέβαλε η συνείδησή μου. Πιστεύω ότι ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος πρέπει να πάρει πολύ μεγάλη πλειοψηφία η οποία είναι απαραίτητη για να μπορέσει να ολοκληρώσει το έργο του. Θα αγωνιστώ με όλες τις δυνάμεις μου για να ολοκληρωθεί αυτό το πρόγραμμα».