Ανεξέλεγκτη παραμένει η κατάσταση στην περιοχή της Βάρκιζας με τον υπαίθριο καταυλισμό που έχουν στήσει για μια ακόμα χρονιά οι Αθίγγανοι.

Η τοπική κοινωνία είναι εξοργισμένη με την ανικανότητα των αρμόδιων να λύσουν μια για πάντα το θέμα καθώς όσο πλησιάζει το καλοκαίρι όλο και περισσότεροι Αθίγγανοι θα κατασκηνώσουν στη Βάρκιζα, μετατρέποντας την Αθηναϊκή Ριβιέρα σε έναν απέραντο τόπο σκουπιδιών και παρανομίας.

«Πλιάτσικο» στις εγκαταστάσεις του Varkiza Resort

4

Εκτός από τους κατοίκους της Βάρκιζας, εξοργισμένοι είναι και οι επιχειρηματίες της περιοχής που δραστηριοποιούνται στην πόλη. Μάλιστα, ομάδα Αθίγγανων τις προηγούμενες ημέρες έκανε πλιάτσικο στις εγκαταστάσεις του Varkiza Resort, αδειάζοντας κυριολεκτικά τα ψυγεία της επιχείρησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του notiareport.gr, ο επιχειρηματίας του Varkiza Resort επικοινώνησε με τον Δήμαρχο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης για να του επισημάνει πως η κατάσταση πλέον είναι ανεξέλεγκτη και ότι πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα για την απομάκρυνση των Αθίγγανων. Ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος ανέφερε στον επιχειρηματία του Varkiza Resort ότι από την 1η Μαΐου, εταιρεία security θα αναλάβει την φύλαξη της περιοχής και θα συμβάλει στην άμεση απομάκρυνση των Αθίγγανων.

Αξίζει να επισημάνουμε το γεγονός ότι πολλές φορές, ο ίδιος ο επιχειρηματίας μαζί με το προσωπικό της επιχείρησης και την Αστυνομία, έχουν προσπαθήσει να απομακρύνουν του Αθίγγανους με θετικό αποτέλεσμα, ωστόσο την επόμενη ημέρα βρίσκονται ξανά στο σημείο.

Φαίνεται, πως οι δημότες παίρνουν την κατάσταση στα χέρια τους…