Μετά το τέλος της εκδήλωσης, οι διοργανωτές δεν φρόντισαν να μαζέψουν τα άδεια μπουκάλια (φωτό) και έτσι το βάρος έπεσε στο τμήμα καθαριότητας του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης.

Να επισημάνουμε ότι ο Δήμος 3Β δεν είχε καμία συμμετοχή στην συγκεκριμένη εκδήλωση καθώς ο αγώνας ήταν σε κεντρικό οδικό δίκτυο και δεν ήταν υποχρεωτικό να πάρουν άδεια από τον Δήμο. Ωστόσο η δημοτική αρχή, έστειλε επιστολή προς τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας Αθήνας για την απαράδεκτη εικόνα της πόλης μας μετά τη διεξαγωγή της εκδήλωσης.

Αναλυτικά η επιστολή

Την Κυριακή, 5 Μαρτίου 2017 διοργανώσατε μία μεγάλη εκδήλωση – αγώνα δρόμου, με πλήθος δρομέων που πέρασαν από την περιοχή μας, γεγονός που μας έδωσε ιδιαίτερη χαρά δεδομένου ότι ο Δήμος μας στηρίζει με κάθε τρόπο τον Αθλητισμό και αντίστοιχες δράσεις.

Κατά τη διάρκεια του αγώνα, οι αθλητές έπιναν νερό από εμφιαλωμένα μπουκάλια, που παραλάμβαναν από τους σταθμούς που είχαν εγκατασταθεί κατά μήκος της διαδρομής και τα πετούσαν στην άκρη του δρόμου δημιουργώντας ένα στρώμα από πλαστικά μπουκάλια σε όλη την παραλιακή λεωφόρο.

Προς μεγάλη μας απογοήτευση, κανείς από τους διοργανωτές δεν φρόντισε για την αποκατάσταση του χώρου, από θέμα καθαριότητας, δείχνοντας τεράστια έλλειψη σεβασμού προς την πόλη που σας φιλοξένησε και τους κατοίκους της, με αποτέλεσμα η εικόνα που παρουσίαζε η διαδρομή που ακολούθησαν οι δρομείς να είναι επιεικώς απαράδεκτη. Τα συνεργεία του Δήμου μας, παρά το ιδιαίτερα επιβαρυμένο καθημερινό πρόγραμμα τους, φρόντισαν για την απομάκρυνση όλων των απορριμμάτων, ενεργώντας για λογαριασμό σας.

Για το λόγο αυτό, σας εφιστούμε την προσοχή για μελλοντική παρουσία του συλλόγου σας στην περιοχή μας, την οποία θα εξετάσουμε διεξοδικά και σε αντίστοιχη περίπτωση θα αναγκαστούμε να επιβάλουμε τις προβλεπόμενες κυρώσεις.