Στους περισσότερους Δήμους κυρίως της Αττικής ψάχνουν να βρουν ελεύθερα σημεία με σκοπό να δημιουργήσουν χώρους αναψυχής και άθλησης για την νεολαία του τόπου αντίθετα στον Δήμο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης οι συγκεκριμένοι χώροι υπάρχουν ωστόσο κανείς δεν τους συντηρεί με αποτέλεσμα να έχουν εγκαταλειφθεί από τους νέους που ψάχνουν τρόπο να αθληθούν.

Όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες, το γήπεδο μπάσκετ που βρίσκεται στην συμβολή των οδών Νεμέας και Νικηταρά στην Άνω Βούλα, έχει αφεθεί στο έλεος της… φύσης. Και μόνο το γεγονός ότι έχουν φυτρώσει φυτά μέσα από το τσιμέντο, αποδεικνύει τα χρόνια που έχουν περάσει από την τελευταία φορά που ήταν τόπος συνάντησης της νεολαίας της Βούλας. Σπασμένες μπασκέτες, τα έδαφος έχει διαβρωθεί, οι κάδοι απορριμμάτων σπασμένοι και εγκαταλελειμμένοι.

Γήπεδο Μπάσκετ στη συμβολή των οδών Νεμέας και Νικηταρά

i.jpg

j.jpg

Γήπεδο Μπάσκετ στην συμβολή των οδών Αρκαδίου και Β.Γεωργίου

h.jpg

Γήπεδο Μπάσκετ ή τουλάχιστον έτσι ήταν αρχικά…στην συμβολή των οδών Αρκαδίου & Β. Γεωργίου, πάνω από την λεωφ. Καλύμνου, δίπλα σε παιδική χαρά. Έγινε επι δημαρχίας Α. Αποστολάτου, όταν ακόμη η περιοχή ήταν σχετικά αραιοκατοικημένη. Ανασκευάσθηκε επί 1ης δημαρχίας Μάντεση. Μετά απο 8 χρόνια στην τελευταία δημαρχία Μάντεση, αποξηλώθηκαν οι μπασκέτες γιατί ήταν έτοιμες να πέσουν και να χτυπήσουν κανέναν απο την διάβρωση που είχαν υποστεί, δίχως συντήρηση. Η περιοχή ειναι πλέον πυκνοκατοικημένη, αποτελεί “πέρασμα” για ανεβο-κατέβασμα των κατοίκων προς Ανω Βούλα, από και προς λεωφ. Καλύμνου.

Το συγκεκριμένο ρεπορτάζ είχε δημοσιευθεί στις 11 Ιανουαρίου του 2016, δημοσίευμα που προκάλεσε την άμεση αντίδραση του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης απατώντας ουσιαστικά στο notiareport.gr. 

«Πρόσφατα ολοκληρώθηκε διαγωνισμός για την προμήθεια αθλητικού υλικού (οι λεπτομέρειες όπως πάντα είναι αναρτημένες στο διάυγεια). Μέσα στο διαγωνισμό υπάρχουν και όσα χρειάζονται για την πλήρη επισκευή ή ανακατασκευή των γηπέδων που αναφέρετε (καλάθια ταμπλό κοκ). Ελπίζω όταν πολύ σύντομα επισκευαστούν να μην το χρεώσετε στο ρεπορτάζ αυτό, η διαδικασία είναι ήδη σε εξέλιξη περίπου έξι μήνες τώρα. Κατά τ’ άλλα εξαιρετικό και εύστοχο ρεπορτάζ» ήταν το σχόλιο από το Γραφείο Τύπου της δημοτικής αρχής. 
ty.gif

Έχουν περάσει 13 μήνες και τα συγκεκριμένα γήπεδα εξακολουθούν και βρίσκονται στο έλεος… της φύσης. Η Δημοτική Αρχή όπως διαβάσατε είχε τονίσει πριν ένα χρόνο! ότι πολύ σύντομα θα ξεκινήσουν οι εργασίες ωστόσο δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα…