Η επιστολή

Ο Δήμος πρέπει να καταλάβει ότι όσοι προσφεύγουν στο Συμβούλιο της Επικρατείας και οι εκατοντάδες άλλοι που συμφωνούν με αυτούς, επικροτούν και λαχταρούν να εξωραϊστεί η Πλατεία και θα ήταν ευτυχείς αν αυτός ο εξωραϊσμός διέθετε:

• εύκολη πρόσβαση
• θέσεις στάθμευσης
• καλαίσθητο και άπλετο φωτισμό
• ενίσχυση πρασίνου
• υποδομή ΑΜΕΑ

Ευχαρίστως δεκτά, το γλυπτό και το σιντριβάνι που υπόσχεται ο Δήμος.

Η διαφωνία βρίσκεται, στην παρεμπόδιση της δυνατότητας άνετης κυκλοφορίας και στάθμευσης στη Πλατεία και την αφάνταστη ταλαιπωρία των κατοίκων, αφού:

α) η Πλατεία είναι ο κεντρικός και μόνος κυκλοφοριακός κόμβος της Βάρκιζας εύκολα προσβάσιμος και
β) το μοναδικό κέντρο εξυπηρέτησης των βασικών καθημερινών αναγκών των κατοίκων και επισκεπτών της. (κατάστημα Τροφίμων, Φούρνος, Φαρμακείο, Περίπτερο, ΕΛΤΑ, Everest, Pet Shop κ.α.)

Εκτός από τα αυτοκίνητα, εκδιώκονται και τα ΤAXI, χωρίς να προβλέπονται και για αυτά νέες κατάλληλες θέσεις.

Οι οδοί Θέμιδος και Απόλλωνος είναι οι μοναδικές κύριες πύλες εισόδου και εξόδου Βαρκιζιωτών (και όχι μόνο ) από και προς την θάλασσα, με ταυτόχρονη τροφοδοσία καταστημάτων. Είναι ασύμφορο και παράλογο να μετατραπούν σε ήπιας κυκλοφορίας.

Είναι προφανές ότι η παρεμπόδιση μίας άνετης κυκλοφορίας και στάθμευσης στην Πλατεία, έχει σκοπό την εξυπηρέτηση, είτε ορισμένων τοπικών συμφερόντων, είτε άλλων συμφερόντων. Διότι έτσι θα μετατοπιστεί η εμπορική εξυπηρέτηση των κατοίκων σε πιο μακρινές γειτονιές.

Αν το έργο υλοποιηθεί θα γίνει κυκλοφοριακή ασφυξία σε όλη τη Βάρκιζα (ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες) αφενός, ο δε πυρήνας της οικονομικής, εμπορικής και κοινωνικής ζωής της πόλης σιγά-σιγά θα εκλείψει.

Οι διαφωνούντες στην υποτιθέμενη “Ανάπλαση”