Εντυπωσιακό είναι το αποτέλεσμα της πράσινης ανάπλασης που ολοκληρώθηκε από το Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης στο παραλιακό μέτωπο της Βάρκιζας. Μια περιπατητική διαδρομή που ξεκινά από τα «Κανάρια» και καταλήγει στην ανατολική παραλία της Βάρκιζας, δίπλα στο κύμα και εμπλουτισμένο με εκατοντάδες φυτεύσεις δέντρων συνθέτουν μια διαδρομή που αναβαθμίζει αισθητικά την περιοχή και αναζωογονεί την τοπική κοινωνία.

Περισσότερα από 200 μεγάλα δέντρα φυτεύτηκαν κατά μήκος του παραλιακού μετώπου, κυρίως φυλλοβόλα και αειθαλή, ενώ τοποθετήθηκε προπαρασκευασμένος φυσικός χλοοτάπητας σε έκταση 9.350 τ.μ. ενώ αξίζει να τονιστεί πως σε όλη την έκταση που πραγματοποιήθηκαν φυτεύσεις έχει εγκατασταθεί εξελιγμένο υπόγειο σύστημα αυτόματου ποτίσματος.

Η επιλογή της σύνθεσης του χλοοτάπητα έγινε ειδικά από τους γεωπόνους του Δήμου, καθώς ο συγκεκριμένος έχει τη δυνατότητα ανάπτυξης κοντά σε παραθαλάσσιες περιοχές, ακόμη και σε εδάφη κακής ποιότητας, μειώνοντας σημαντικά τις πιθανότητες να ξεραθεί, ενώ παράλληλα αντέχει στις πολύ υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν στην περιοχή κατά τους θερινούς μήνες και θα παρουσιάζει μεγάλη αντοχή σε μυκητολογικές ασθένειες.

Τέλος, στο προσεχές διάστημα ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης θα προχωρήσει στην εγκατάσταση νέου αστικού εξοπλισμού, όπως παγκάκια, κάδους απορριμμάτων και φωτιστικά σώματα. Η πόλη της Βάρκιζας για δεκαετίες είχε μείνει στην ίδια κατάσταση, πλέον με την νέα πλατεία, την ανακατασκευή της παιδικής χαράς, την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου αλλά και τον εκσυγχρονισμό της οργανωμένης ακτής, οι κάτοικοί της έχουν κάθε λόγο να λένε ότι η Βάρκιζα έχει μετατραπεί σε πόλη για να ζεις.

Δείτε εικόνες:

v1

v2

v4

v5

v6