Ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης στο πλαίσιο της έγκαιρης προετοιμασίας για την αντιπυρική περίοδο που ξεκινά επίσημα την 1η Μαΐου 2024 και ολοκληρώνεται την 31η Οκτωβρίου 2024, έπειτα και από την ολοκλήρωση της επιτυχημένης προσομοίωσης άσκησης κατάσβεσης πυρκαγιάς και εκκένωσης δια θαλάσσης στη περιοχή του Καβουρίου, προχωρά στα επόμενα βήματα προκειμένου να προστατέψει το αστικό και περιαστικό πράσινο της πόλης μας.

Για το σκοπό της έγκαιρης προετοιμασίας, ο Δήμος ενημερώνει ότι έχει αποσταλεί επιστολή στους ιδιοκτήτες, νομείς και επικαρπωτές αδόμητων οικόπεδων και λοιπών ακάλυπτων χώρων που βρίσκονται εντός της πόλης, προκειμένου να προβούν άμεσα στον καθαρισμό από ξερά χόρτα και την απομάκρυνση τυχόν εύφλεκτων υλικών. Ο καθαρισμός περιλαμβάνει, υλοτομία και απομάκρυνση κλαδιών, καθώς και απομάκρυνση οποιασδήποτε καύσιμης ύλης και λοιπών αναφλέξιμων υλών και μεταφοράς με δαπάνη των ιδιοκτητών. Οι εργασίες καθαρισμού πρέπει να ολοκληρωθούν έως τις 30 Απριλίου, 2024.

Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης, προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία η επιβολή προστίμου του ύψους των (50) λεπτών ανά τετραγωνικό μέτρο του οικείου χώρου, με ελάχιστο ποσό τα διακόσα (200) ευρώ, και υποβάλλεται μήνυση για το αδίκημα του άρθρου 433 του Ποινικού Κώδικα. Η αποψίλωση των οικοπέδων καθώς και η απομάκρυνση των προϊόντων αποψίλωσης, που επιβαρύνει εξ’ ολοκλήρου τους ιδιοκτήτες/νομείς/επικαρπωτές, ενδέχεται να επαναληφθεί, εφόσον αυτό κρίνεται αναγκαίο, εντός του Μαϊου.

Σε περίπτωση που κάποιος ιδιοκτήτης έχει προβεί σε πρόσφατη μεταβίβαση της ιδιοκτησίας του, παρακαλούμε όπως ενημερώσει εγγράφως το αρμόδιο Τμήμα Εσόδων του Δήμου (Λεωφόρος Κ. Καραμανλή 18, 16673 Βούλα) στα τηλέφωνα 2132020077-078, συμπληρώνοντας  το ειδικό έντυπο Υπεύθυνης Δήλωσης Ακινήτου.

Παρακαλούνται οι ιδιοκτήτες των δομημένων οικοπέδων του Δήμου μας και ειδικότερα όσοι γειτνιάζουν με δασικές περιοχές, όπως μεριμνήσουν να είναι καθαρά τα οικόπεδα από ξερά φύλλα και χόρτα και άλλες εύφλεκτα υλικά.

Όλοι μαζί κάνουμε το καθήκον μας για να απολαύσουμε ένα όμορφο καλοκαίρι, προστατεύοντας το πράσινο και την πόλη μας. Η ενεργή συμμετοχή όλων μας τόσο σε επίπεδο πρόληψης όσο και σε επίπεδο άμεσης αντίδρασης σε περίπτωση που αντιληφθούμε κάποιο συμβάν κοντά μας, είναι ζωτικής σημασίας για τη διαφύλαξη του πολύτιμου πράσινου της πόλης μας.