Στην καθημερινότητά μας έχουμε μια ρουτίνα που ακολουθούμε σχεδόν κάθε μέρα αλλά μερικές φορές την βαριόμαστε. Κάνουμε τα ίδια πράγματα και φτάνουμε στο σημείο να αναζητάμε κάτι καινούριο. Είτε είσαι ενήλικας, είτε είσαι παιδί έχεις δυσκολευτεί με την επιλογή της δραστηριότητας που θέλεις να κάνεις. Αναρωτιέσαι συχνά αν θα σου αρέσει, αν θα είσαι καλή ή καλός σε αυτό και άλλες χιλιάδες σκέψεις που περνάνε από το κεφάλι σου. Οι επιλογές των δραστηριοτήτων που μπορείς να ακολουθήσεις είναι πολλές και εμείς θα σου προτείνουμε μερικές από αυτές:

Γυμναστική

Μια δραστηριότητα που θα χαρακτηριζόταν απαραίτητη γιατί βοηθάει την υγεία μας. Ένα απλό περπάτημα θα είναι μια καλή και οικονομική λύση αλλά πιο αποτελεσματικό θα είναι το γυμναστήριο. Θα γυμνάσετε όλα τα μέρη του σώματος και δίπλα σας θα είναι ένας επαγγελματίας γυμναστής για να σας βοηθάει να κάνετε σωστά τις ασκήσεις.

Μουσική

Αν σας αρέσει η μουσική και έχετε μια έφεση σε κάποιο μουσικό όργανο, όπως φλογέρα, κιθάρα, πιάνο, τότε θα ήταν μια ευχάριστη δραστηριότητα για εσάς. Θα μπορούσατε να το συνδυάσετε με μαθήματα φωνητικής. Συνήθως σε ένα ωδείο υπάρχουν και οι δύο υπηρεσίες.

Μαγειρική – Ζαχαροπλαστική

Υπάρχουν διάφορα προγράμματα που οργανώνουν μαθήματα μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής. Είναι μια πολύ πρακτική δραστηριότητα διότι ό,τι μαθαίνετε, μετά μπορείτε να το κάνετε πράξη στο σπίτι σας. Στην αρχή θα ξεκινήσετε με κάτι απλό όπως π.χ. την παρασκευή του ψωμιού και αργότερα ίσως φτιάχνετε ολόκληρες τούρτες. Η εξέλιξή σας θα σας δώσει χαρά και αυτοπεποίθηση!

Κατασκευή κοσμημάτων

Μια ιδιαίτερη ενασχόληση που προϋποθέτει αρκετή όρεξη έτσι ώστε να βγει ένα όμορφο αποτέλεσμα είναι η κατασκευή των κοσμημάτων. Χειροποίητα σφυρήλατα ορειχάλκινα κοσμήματα, βραχιόλια γυναικεία, κολιέ γυναικεία αλλά αντίστοιχα και ανδρικά. Και αν το αποτέλεσμα είναι καλό, μπορείτε να οργανώσετε ένα μίνι μπαζάρ με τους δικούς σας ανθρώπους και να πουλήσετε τις δημιουργίες σας!

Καλλιτεχνική ενασχόληση

Μια μεγάλη κατηγορία που περιλαμβάνει διάφορους τομείς. Κεραμική, ζωγραφική, υποκριτική, μαθήματα φωτογραφίας και πολλά άλλα. Στην κεραμική θα δημιουργήσετε διακοσμητικά στολίδια, κούπες, πιάτα και άλλα πολλά όμορφα πράγματα που μπορεί να σας φανούν χρήσιμα. Στην ζωγραφική αν δεν ξέρετε ήδη να ζωγραφίζετε, θα σας μάθουν κάποιες τεχνικές π.χ. για τα γραμμικά σχέδια και έπειτα θα αφήσετε την φαντασία σας να δουλέψει. Στην υποκριτική θα αναλάβετε κάποιο ρόλο και θα μάθετε να διαχειρίζεστε διαφορετικά συναισθήματα. Τέλος στα μαθήματα φωτογραφίας, θα μάθετε να βγάζετε καλύτερες λήψεις γνωρίζοντας πλέον τις σωστές γωνίες που πρέπει να τοποθετηθεί η κάμερα αλλά και τους κατάλληλους φωτισμούς.