Η οργάνωση διακοπών με ιδιωτικό σκάφος αποτελεί όνειρο κάθε ταξιδιώτη που λατρεύει την θάλασσα και τα ταξίδια και μπορούν να προσφέρουν πρωτόγνωρες εμπειρίες. Σε αυτό το άρθρο, θα δούμε πώς μπορεί κάποιος να οργανώσει με εύκολο τρόπο ένα τέτοιο ταξίδι, χωρίς απαραίτητα να έχει την ανάλογη εμπειρία στην θάλασσα. Επίσης, για όσους δεν έχουν δίπλωμα, οι εταιρείες ενοικιάσεις σκαφών Santorini Boat Rental https://santoriniboatrental.gr/ διαθέτουν οδηγό όπως κι άλλες υπηρεσίες.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να αναρωτηθούμε είναι για ποιον λόγο θέλουμε να μπούμε σε έξοδα για ένα τέτοιό ταξίδι. Σίγουρα η βόλτα με ένα σκάφος εξιτάρει την φαντασία κάθε ταξιδιώτη και είναι κάτι μοναδικό.

Όπως και να έχει ο βασικός σκοπός αυτού του ταξιδιού θα δώσει και άλλο νόημα στην εν πλω εμπειρία. Για παράδειγμα, αν θέλετε να κάνετε πρόταση αρραβώνων στον ή στην αγαπημένη σας, σιγουρά είναι μια υπεροχή ιδέα να το κάνετε στην Σαντορίνη, που είναι το καταλληλότερο μέρος γι’ αυτές τις περιστάσεις

Σίγουρα υπάρχουν και άλλα νησιά που μπορείτε να απολαύσετε μια ιδιωτική βόλτα με σκάφος, αλλά η βασίλισσα της ιστιοπλοΐας είναι η Σαντορίνη, επειδή διαθέτει μια άγρια ηφαιστιογενή ομορφιά και προϊδεάζει τους επισκέπτες ότι βρίσκονται σε άλλο πλανήτη.. Η σεληνιακή γη, η άγρια χλωρίδα και πανίδα του νησιού παραπέμπει σε κάτι πρωτόγνωρο και διαφορετικό από αυτά που μπορεί να συναντήσει κάνεις σε ένα νησί στο Αιγαίο.

Πριν ξεκινήσετε το ταξίδι σας, προσπαθήστε να συλλέξετε τις απαραίτητες πληροφορίες που θα χρειαστείτε . Αυτό μπορείτε να το κάνετε ψάχνοντας διάφορες ιστοσελίδες στο διαδίκτυο με υπηρεσίες Santorini Boat Rental. Εκεί θα μπορείτε να δείτε σε φωτογραφία, εσωτερικά και εξωτερικά, πολλά σκάφη που μπορεί να σας κάνουν και να ανταποκρίνονται στις δικές σας προτιμήσεις και γούστο.

Επίσης, ψάξτε ποιες υπηρεσίες χρεώνονται ξεχωριστά και ζητήστε προσφορές από διάφορες εταιρείες πριν αποφασίσετε.

Υπάρχει  μια τεράστια γκάμα με σκάφη που ανταποκρίνονται στις ανάγκες του κάθε πελάτη. Αυτό έχει να κάνει και με το μέγεθος της παρέας που θέλετε να έχετε μαζί σας. Λιγότερα άτομα μικρότερο σκάφος.

Αν είστε  λάτρης της ελεύθερης κατάδυσης, πολλές εταιρείες παρέχουν και ειδικό εξοπλισμό για ελεύθερο ψάρεμα σε περιοχές που δεν απαγορεύεται. Επίσης, παρέχουν και δικό σας σεφ που μπορεί να ετοιμάσει ό,τι γεύμα θελήσετε κατά την διάρκεια της βόλτας σας με το σκάφος..

Μην ξεχάσετε να επισκεφθείτε τα γύρω νησιά όπως είναι η Θηρασιά,  η Παλιά και η Νέα Καμένη. Η Θηρασιά προσφέρει τοπική κουζίνα και είναι ένα μέρος που μπορεί να σας ξεκουράσει ευχάριστα για μερικές ώρες. Στην Νέα καμένη θα μπορέσετε να επισκεφθείτε τις ιαματικές πηγές και να απολαύσετε ένα μπάνιο στα ζεστά νεύρα που πηγάζουν από τα έγκατα  του κρατήρα . Εκεί μπορείτε να χαζέψετε με τους ατμούς που βγαίνουν ακόμα από το ηφαίστειο.

Με το σκάφος θα μπορέσετε να επισκεφθείτε μέρη, που κανείς δεν μπορεί να δει με αμάξι ή με τα πόδια. Να κάνετε μπάνιο σε κολπίσκους και παράλιες που δεν είναι προσβάσιμες εύκολα στο υπόλοιπο κοινό.

Γυρίζοντας, θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε το ηλιοβασίλεμα και τις αποχρώσεις που αφήνει ο ήλιος στα λευκά σπιτάκια της καλντέρας. Μπορείτε να καθίσετε χαλαρά στο σκάφος με την παρέα σας και να αφεθείτε στην γαλήνη της θάλασσας, πίνοντας ένα εκλεκτό τοπικό κρασί.