Ένα πλούσιο εορταστικό πρόγραμμα για τις ημέρες των Χριστουγέννων έχει ετοιμάσει ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης.

Οι εκδηλώσεις θα περιλαμβάνουν συναυλίες με καταξιωμένους καλλιτέχνες, αφιερώματα, παραστάσεις, χορωδιακές βραδιές, χορευτικά, καλλιτεχνικά εργαστήρια για τα παιδιά, εκπαιδευτικά προγράμματα, διαδραστικά παιχνίδια και φυσικά το χριστουγεννιάτικο χωριό.

Το χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα εκδηλώσεων ανοίγει το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου με την φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου στη Βούλα, με μία μουσική βραδιά με τη Jo και τετραμελή μπάντα. Θα ακουσθούν χριστουγεννιάτικα jazz τραγούδια, δημιουργώντας μια μαγευτική ατμόσφαιρα για την περίοδο των Χριστουγέννων, ενώ οι χορευτές των τμημάτων λάτιν- ευρωπαϊκών χορών του Δήμου θα πλαισιώσουν την εκδήλωση.

Σειρά χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων, δρωμένων και εκπαιδευτικών προγραμμάτων, στο πλαίσιο ενός χριστουγεννιάτικου χωριού, θα λειτουργήσει στην πλατεία «Ιμίων», καθημερινά από την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου έως και την Κυριακή 31 Δεκεμβρίου. Θα πραγματοποιηθούν εκπαιδευτικά προγράμματα για 10 ημέρες υπό τη μορφή 4 σταθμών, που θα λειτουργούν πρωί και απόγευμα, με συγκεκριμένες δράσεις για παιδιά, σε ειδικά διαμορφωμένο σκηνικό, που θα προσομοιάζει στο περιβάλλον χριστουγεννιάτικου χωριού. Θα λειτουργήσουν συνολικά 60 δημιουργικά εργαστήρια εικαστικών, μουσικοκινητικής, αφήγησης παραμυθιών, αθλητικών και πολιτιστικών δρωμένων και θα απασχοληθούν 12 επιμορφωτές. Ένα μοναδικό θέαμα θα ετοιμασθεί για τη βραδιά των εγκαινίων. Χορογραφίες, ανιματέρ, magic show, bubble show για τα παιδιά και τους μεγάλους, ζογκλέρ με φωτιές και μονόροδα και εντυπωσιακούς ξυλοπόδαρους, ενώ θα ακουσθούν χριστουγεννιάτικα τραγούδια από τα μουσικά τμήματα του Δήμου.

Συναυλίες και θέατρο

Το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου στο πολιτιστικό κέντρο «Ιωνία» θα πραγματοποιηθεί κλασική συναυλία με τίτλο «Ο έρωτας στην όπερα». Η ντίβα της όπερας και της λυρικής σκηνής Τσέλια Κοστέα και ο διεθνούς φήμης τενόρος Δημήτρης Πακσόγλου μαζί με τη διακεκριμένη σοπράνο Μαρία Κατριβέση, σε ένα μοναδικό πρόγραμμα, συνοδεία πιάνου, με γνωστές άριες και ντουέτο από διάσημες όπερες, με κυρίαρχο θέμα τους τον έρωτα. Συμμετέχει ο γνωστός ηθοποιός Δημήτρης Γκοτσόπουλος.

Την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου επίσης στο «Ιωνία», τα παιδιά θα απολαύσουν την μουσικοθεατρική παράσταση «Πινόκιο». Ένα χριστουγεννιάτικο θέαμα ζωντανεύει στη σκηνή, με όχημα το πολύ γνωστό παραμύθι. Ένα ταξίδι στον μαγικό κόσμο των Χριστουγέννων, με οδηγό γνωστές χριστουγεννιάτικες μελωδίες, ελληνικές και ξένες που όλοι γνωρίζουμε μέσα από τα παραμύθια, τις ταινίες και τα μιούζικαλ των Χριστουγέννων. Ενορχηστρωτής των μουσικών έργων και διευθυντής ορχήστρας ο Θοδωρής Λεμπέσης. Συνταξιδιώτες σ’ αυτό το ταξίδι η γνωστή τραγουδίστρια Ανδριάνα Μπάμπαλη και η ηθοποιός Θεοδώρα Σιάρκου, στο ρόλο της αφηγήτριας, με τη συνοδεία ορχήστρας δωματίου 10 μουσικών.

Μια ακόμα εκδήλωση για τα παιδιά θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 23 Δεκεμβρίου στο πάρκο του Αγίου Ιωάννου στη Βούλα με την συναυλία «Smile Music Festival». Η χαρούμενη παρέα του «Smile Music Festival» θα προσφέρει μια μουσική παράσταση γεμάτη τραγούδια και χορό και θα διασκεδάσει μικρούς και μεγάλους. Η παρέα του Smile, με τις μασκότ και τους τραγουδιστές της θα τραγουδήσουν και θα ξεσηκώσουν μικρούς και μεγάλους, σε ένα ανεπανάληπτο μουσικοχορευτικό show, με τραγούδια και πολλά ευχάριστα δρώμενα.

Oι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις συνεχίζονται την Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου στο Δημοτικό Θέατρο Βάρης με την παιδική παράσταση «Έχω τις λέξεις σου Χριστουγεννιάτικα». Ο Δίφθογγος χάνει τις λέξεις του από την ομιλία του, τις οποίες κλέβει ο Ημιμάθειας, που σκοπός της ζωής του είναι να «κυριαρχήσει» στη γη. Λόγω της αλλόκοτης ομιλίας του,αρχίζουν οι δυσκολίες στις συναναστροφές του κι αποξενώνεται από τους γύρω του. Μοναδική πιστή του φίλη παραμένει η Λέξη. Μέσα απ’ αυτό το ταξίδι, στον κόσμο των συλλαβών και των σημείων στίξης, τα παιδιά έρχονται σε επαφή με τις «καλικαντζούρες και καλούνται να μάθουν σωστά την ιστορία της γλώσσας τους. Στο τέλος της παράστασης, τα παιδιά μαζί με τους ηθοποιούς παίζουν ένα παιχνίδι ερωτήσεων και αναγραμματισμού, με θέμα τα Χριστούγεννα. Οι νικητές κερδίζουν αναμνηστικό δίπλωμα συμμετοχής. Η παράσταση «Έχω τις λέξεις σου Χριστουγεννιάτικα»,της Φωτεινής Βαμβούκη είναι βασισμένη στο ομώνυμο παραμύθι της συγγραφέα Σοφίας Στεκουλέα.

Επιπλέον, στο πλαίσιο των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων την Κυριακή 24 Δεκεμβρίου στην πλατεία Βούλας, o λαογραφικός σύλλογος «Μαντηλάκι», αφιλοκερδώς, θα ψάλλει δρομικά τα κάλαντα της Μακεδονίας στην πλατεία Ιμίων της Βούλας με αφετηρία τον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού Αγίου Ιωάννου, όπου μέλη από το λαογραφικό σύλλογο, συνοδεία παραδοσιακών οργάνων θα γεμίσουν την πλατεία της Βούλας με Χριστουγεννιάτικους ύμνους,παραδοσιακούς σκοπούς και χορούς της Μακεδονίας.

Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται την Κυριακή 7 Ιανουαρίου 2024 στο Δημοτικό Θέατρο Βάρης με παράσταση Καραγκιόζη, από το Θέατρο Σκιών Θανάση και Κώστα Σπυρόπουλου, με τίτλο, «Η πρωτοχρονιά του Καραγκιόζη»