Μετά από ένα διάλειμμα τριών ετών εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, η αγαπημένη διοργάνωση Run the Lake επιστρέφει και πάλι την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου με επίκεντρο την Λίμνη Βουλιαγμένης.

Ο ιστορικός δρομικός αγώνας συνδιοργανώνεται από το Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης και τον Σύλλογο Δρομέων Νοτίων Προαστίων «Ευκλής» και απευθύνεται σε έμπειρους, ερασιτέχνες αλλά και αρχάριους δρομείς, ενήλικες αλλά και μικρούς φίλους της άθλησης, αποτελώντας μια προσπάθεια ανάπτυξης και διάδοσης του τρεξίματος ως μέσου άθλησης, υγιεινού τρόπου ζωής, εκτόνωσης και ψυχαγωγίας.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων της διοργάνωσης θα αποδοθεί για φιλανθρωπικό σκοπό. Όπως αποκάλυψε ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος στη συνέντευξη τύπου που διοργανώθηκε στις 15 Νοεμβρίου, πρόταση του Δήμου είναι τα έσοδα της διοργάνωσης να χρηματοδοτήσουν μέρος του μεγάλου έργου εξωτερικού φωτισμού στο πρώην ΠΙΚΠΑ Βούλας. Η αγωνιστική δράση περιλαμβάνει διαδρομές των 5 χλμ. (συμμετοχή 6€), 10 χλμ. (συμμετοχή 10€), 20 χλμ. (συμμετοχή 17€) καθώς και σκυταλοδρομία 20 χλμ. (συμμετοχή 20€) ενώ για τους μικρούς πρωταγωνιστές 1 χλμ. (δωρεάν) και 2 χλμ. (συμμετοχή 2€). Επίσης αθλητές με αναπηρία λαμβάνουν μέρος χωρίς κόστος.

Οι διαδρομές που θα ακολουθήσουν οι συμμετέχοντες για όλες τις αποστάσεις ξεκινούν από τη Λίμνη προς τα λιμανάκια και τη Βάρκιζα. Οι παιδικές διαδρομές αντίθετα θα έχουν αφετηρία τη Λίμνη και θα κινούνται προς την οδό Πανός.