Με «σπασμένα φρένα» οι ποδοσφαιρικές ομάδες της πόλης αγωνίζονται στα πρωταθλήματα στα οποία συμμετέχουν την φετινή χρονιά, καθώς οι πορείες που διαγράφουν μέχρι στιγμής είναι εντυπωσιακές.

Ο νεοφώτιστος στη Γ’ εθνική κατηγορία Αστέρας Βάρης μετά τις πρώτες δώδεκα αγωνιστικές βρίσκεται στην πρώτη θέση, σε έναν όμιλο που βρίσκονται ιστορικές ομάδες του ελληνικού ποδοσφαίρου που έχουν αγωνιστεί και στην Α’ εθνική όπως η Κόρινθος, η Ρόδος, ο Παναιγιάλειος και ο Πανελευσινιακός.

Με την ολοκλήρωση σχεδόν του 1/3 του πρωταθλήματος και την ομάδα να είναι στην κορυφή, έχουν κάνει δειλά δειλά την εμφάνισή τους τα όνειρα για το μεγάλο βήμα που δεν είναι άλλο από την άνοδο στη Β’ εθνική. Είναι προφανές ότι ακόμα υπάρχουν πολλές αγωνιστικές με τη διοίκηση και το αγωνιστικό τμήμα να κρατούν την μπάλα «χαμηλά» και να κοιτούν το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά.

Πορεία που ξυπνά μνήμες περασμένων δεκαετιών όταν και πρωταγωνιστούσε στο χώρο του ποδοσφαίρου κάνει η Βουλιαγμένη. Ο ΑΟΒ φιγουράρει στην πρώτη θέση της βαθμολογίας του πρωταθλήματος της Β’ ΕΠΣΑΝΑ και είναι το μεγάλο φαβορί για να πάρει το πολυπόθητο εισιτήριο της ανόδου στη Α’ κατηγορία, ένα εισιτήριο που το περιμένει ο σύλλογος σχεδόν είκοσι χρόνια. Ο προπονητής της ομάδας Σωτήρης Κατράνας παραμένει προσγειωμένος και προσηλωμένος στον αρχικό στόχο που δεν είναι άλλος από το να παίζει η Βουλιαγμένη όμορφο ποδόσφαιρο για να το χαίρονται οι ποδοσφαιριστές και οι φίλαθλοι που παρακολουθούν τους αγώνες της ομάδας. Φυσικά, αν έρθει και η άνοδος θα είναι καλοδεχούμενη.

Εξαιρετική πορεία κάνει και ο Άρης Βούλας στην Α’ ΕΠΣΑΝΑ ο οποίος βρίσκεται μέσα στην τετράδα της βαθμολογίας. Μετά την άσχημη περσινή χρονιά, ο πρόεδρος Στέλιος Τσαλδάρης αποφάσισε να οργανώσει το ποδοσφαιρικό team, φέρνοντας νέο προπονητή, τεχνικό διευθυντή και νέους φιλόδοξους ποδοσφαιριστές. Τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα φαίνονται πως τον δικαιώνουν καθώς ο Άρης βρίσκεται στις υψηλές θέσεις του πρωταθλήματος, και διεκδικεί το κύπελλο ΕΠΣΑΝΑ για δεύτερη φορά στην ιστορία του.