Οι δημοτικές εκλογές στο Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης ολοκληρώθηκαν με το αποτέλεσμα της κάλπης να ήταν το αναμενόμενο, καθώς ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος εκλέχθηκε εκ νέου Δήμαρχος, διατηρώντας μάλιστα το ίδιο ποσοστό με αυτό που είχε λάβει το 2019.

Μια απόδειξη ότι η διοίκηση παρά το γεγονός ότι βρίσκεται στο τιμόνι του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης τα τελευταία εννέα χρόνια, δεν έχει παρουσιάσει σημάδια φθοράς και κόπωσης, κάτι το οποίο αναγνώρισαν και οι χιλιάδες δημότες που ψήφισαν τον συνδυασμό «Πόλη για να ζεις».

Την 1η Ιανουαρίου του 2024 ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος θα ξεκινήσει την τρίτη διαδοχική του θητεία, μια θητεία στην οποία θα ανταμειφθούν οι κόποι πολλών ετών και που οι δημότες και κάτοικοι θα δουν διά ζώσης να υλοποιούνται μεγάλα έργα πνοής που θα αναβαθμίσουν ακόμα περισσότερα την ποιότητα ζωής τους. Η δημοτική αρχή όλα αυτά τα χρόνια «έτρεξε» δεκάδες μελέτες, συνάντησε εμπόδια από φορείς του κράτους ακόμα και αντιστάσεις από μικρή μερίδα κατοίκων οι οποίοι για δικά τους συμφέροντα στέκονταν απέναντι στο Δήμο, αλλά με επιμονή και υπομονή ξεπεράστηκαν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες και τα μεγάλα έργα έχουν πλέον ωριμάσει και βρίσκονται ήδη σε φάση υλοποίησης.

Τα έργα που περιμένουμε να ολοκληρωθούν και να παραδοθούν στους κατοίκους της πόλης κατά τη διάρκεια της δημοτικής θητείας 2024-2029 είναι τα εξής: Oλοκλήρωση στο 100% της μαρίνας Βουλιαγμένης, ριζική ανάπλαση της Βασιλέως Παύλου και της πλατείας «Ιμίων» στη Βούλα, η ολοκλήρωση της ανάπλασης της Β’ πλαζ Βούλας και του πρώην κάμπινγκ Βούλας, η ανάπλαση του παραλιακού μετώπου της Βάρκιζας και η διαμόρφωση της οργανωμένης ακτής και της ανατολικής παραλίας στη Βάρκιζα, η ολοκλήρωση του ρέματος στο Κόρμπι Βάρης καθώς και άλλες παρεμβάσεις που είναι έτοιμες να ξεκινήσουν.

Το μεγάλο στοίχημα για τον ίδιο τον Δήμαρχο είναι η ολοκλήρωση του μεγάλου έργου για την αποτελεσματική διαχείριση των απορριμμάτων. Κατά τη διάρκεια της τρίτης θητείας της διοίκησης, με την ολοκλήρωση της εφαρμογής «πληρώνω όσο πετάω», την εγκατάσταση έξυπνων κάδων και τη δημιουργία πράσινου σημείου, ο Δήμος θα εκτρέπει από την ταφή περισσότερο από το 70% των απορριμμάτων της πόλης, ποσοστό που θεωρείται πολύ υψηλό ακόμα και σε προηγμένες χώρες της Ευρώπης. Θέματα όπως η εκκλησιαστική περιουσία θα βρίσκονται ψηλά στην αντζέντα της διοίκησης του Δήμου με τον Δήμαρχο να είναι αποφασισμένος να το φτάσει μέχρι τέλους.

Μια ακόμα δημιουργική θητεία ξεκινά σε λίγες εβδομάδες με τον Γρηγόρη Κωνσταντέλλο σε θέση οδηγού σε ένα ταξίδι υψηλών απαιτήσεων.

Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Δημοσιογράφος», φύλλο Νοεμβρίου.