Έχουμε συνηθίσει τις γυναίκες στην Αυτοδιοίκηση παραδοσιακά σε  θέσεις, κυρίως  κοινωνικών υπηρεσιών και αλληλεγγύης . Η Έλενα Κρομυδά Μανιάτη, υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος στην Παράταξη Πόλη για να ζεις, στο ψηφοδέλτιο του Γρηγόρη Κωνσταντέλλου, είναι μία ανατρεπτική, δυναμική παρουσία, με άποψη και οξύ πολιτικό λόγο. 

Ενεργή πολίτης,  με περιβαλλοντική δράση, έντονη παρουσία στα ΜΚΔ, ενημερωμένη, εύστοχη, με αίσθηση του χιούμορ, σύγχρονες ιδέες και ισχυρούς δεσμούς με την τοπική κοινωνία, δεν διστάζει να βρίσκεται καθημερινά σε διάλογο με τους δημότες και να ανταποκρίνεται στα αιτήματα τους.

Ποια είναι η Έλενα Κρομυδά Μανιάτη

Η Έλενα γεννήθηκε και μεγάλωσε στην  Βουλιαγμένη, όπου η οικογένεια της ζει περισσότερα από 80 χρόνια. Είναι απόφοιτος του SoutheEastern College, Sociology/Psychology of Human Resource. Ομιλεί Αγγλικά και Γαλλικά.  Εργάστηκε για περισσότερα από 11 έτη σ’ ένα από τα μεγαλύτερα  νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας, στις  θέσεις Front Office Manager και Human Resource Manager.

Παράλληλα προσέφερε εθελοντική εργασία σε ομάδες ψυχολογικής στήριξης, ασθενών με χρόνια νοσήματα και σε κοινωνικούς ξενώνες  θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας.
Είναι Πρόεδρος του ιστορικού ΣΣΔΒ,  μέλος της Επιτροπής Διαβούλευσης και Ενεργή Δημότης. Υπήρξε Αθλήτρια της τεχνικής κολύμβησης,ενώ έλαβε μέρος σε διεθνή  καμπάνια του ΕΟΤ.  

Το πρώτο της βήμα στα κοινά, έγινε στο πλευρό του Γρηγόρη Κασιδόκωστα. Πιστεύει πως η Αυτοδιοίκηση είναι το κοινωνικό πρόσωπο του επιτελικού κράτους. Άλλοτε στο πλαίσιο δράσης σε συνάρτηση με την κεντρική εξουσία και άλλοτε μέσα από πρωτοβουλίες, παρεμβάσεις και μακροπρόθεσμο σχεδιασμό της Τ.Α., που μόνο στόχο έχουν την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής του πολίτη.

elena-maniati

Ενημερώνεται και εμπλουτίζει διαρκώς τις γνώσεις της, παρακολουθώντας σχετικά Σεμινάρια & Ημερίδες και έχει λάβει αντίστοιχες πιστοποιήσεις όπως το “Future of Cities» «HAZARD, DISASTER AND CRISIS MANAGEMENT» «ENVIRONMENT AND CLIMATE CRISIS IN EDUCATION POLICIES» κ.α. Ενώ έχει μελετήσει και έχει παρακολουθήσει επισταμένως κάθε μεγάλο θέμα της περιοχής. Διαθέτει  εντυπωσιακό Αρχείο από έγγραφα, αποφάσεις, φωτογραφίες και ιστορικά στοιχεία του τόπου μας.  Πιστεύει πως  ο δρόμος για το καλύτερο αύριο περνάει μέσα από την εμπειρία του χτες.

Είναι εργαζόμενη μητέρα, που συντηρεί οικογένεια και γνωρίζει την ρεαλιστική εικόνα της καθημερινότητας και όπως λέει η ίδια «θα μείνω απόλυτα συνεπής στον λόγο μου στον Βαριώτη, Βουλιώτη, Βουλιαγμενιώτη, για να φτιάξουμε μαζί  μία πόλη για όλους, ασφαλής,  προσβάσιμη, σύγχρονη, λειτουργική, κοντά στις ανάγκες του σήμερα, κοντά στις κοινωνικά ευπαθείς ομάδες, στον ηλικιωμένο, στον μαθητή, στην εργαζόμενη μητέρα, στον χαμηλόμισθο και στην μονογονεϊκή οικογένεια, αλλά και κοντά στον νέο, τον μαθητή, τον φοιτητή, τον αθλητή».