Διετέλεσε για πέντε χρόνια δημοτικός σύμβουλος και γραμματέας του δημοτικού συμβουλίου την περίοδο 2014-2019, ενώ μέχρι και σήμερα είναι ειδικός Σύμβουλος Δημάρχου Οικονομικής Διαχείρισης, Χρηματοδοτήσεων και Προϋπολογισμού. Ο στόχος του είναι να αναβαθμίσει το Τοπικό Συμβούλιο Βούλας με σκοπό την άμεση επαφή με τα προβλήματα του Δημότη.

Ο Σπύρος Βαλάτας μιλώντας στο notiareport.gr, αποκαλύπτει τους στόχους που έχει θέσει για την λειτουργία του Τοπικού Συμβουλίου Βούλας, τον Γρηγόρη Κωνσταντέλλο κ.α. Ξεκαθαρίζει ότι δεν είναι πολιτικός και ότι η τοπική αυτοδιοίκηση είναι το χόμπι του. 

Ποιοι είναι οι στόχοι που έχετε βάλει αν εκλεγείτε, ποιο το όραμα σας για την δημοτική ενότητα Βούλας;

Τα τελευταία εννέα χρόνια, πράγματι έχουν γίνει πολλά έργα από τον Δήμο 3Β τόσο σε τεχνικό όσο και σε ψηφιακό επίπεδο προς όφελος του δημότη. Παραταύτα αν ρωτήσουμε τον γείτονα μας ή ακόμα και την σύζυγο μας, πάντα υπάρχουν νέα θέματα που προκύπτουν που απαιτούν λύση. Ο στόχος μου είναι να αναβαθμίσω το Τοπικό Συμβούλιο της Βούλας με σκοπό την άμεση επαφή με τα προβλήματα του Δημότη. Η Βούλα όπως γνωρίζουμε έχει την Ευρυάλη, έχει και το Πανόραμα. Έχει την Κάτω Βούλα, έχει και την Εξοχή και άλλες όμορφες γειτονιές. Κάθε περιοχή έχει από μικρά έως σοβαρά προβλήματα, που μας διαφεύγουν σαν δημοτική διοίκηση. Θέλω να προωθήσω την Συνέλευση Κατοίκων Κοινότητας , όπως προβλέπει ο νόμος. Εκεί, ο καθένας ελεύθερα θα εκφράζει τα προβλήματα της περιοχής του, και εμείς από το Τοπικό Συμβούλιο, όσα δεν μπορούμε να λύσουμε επί τύπου, θα τα καταγράφουμε και θα τα μεταφέρουμε στους αρμοδίους Αντιδημάρχους και φορείς.

Spiros_Valatas_2

Πώς πιστεύετε ότι μπορεί ο καθένας από εσάς να βοηθήσει; Ποια είναι τα δικά σας καλά στοιχεία, τα οποία θα ήταν χρήσιμα για τον Δήμο;

Το Τοπικό Συμβούλιο πρέπει να είναι ο πρώτος αποδέκτης των προβλημάτων της καθημερινότητας του Δημότη. Ο Δήμαρχος δεν μπορεί να γνωρίζει την παραμικρή λεπτομέρεια σε κάθε σημείο της πόλης μας που χρειάζεται φροντίδα. Εμείς στο Τοπικό Συμβούλιο πρέπει να είμαστε τα αυτιά και τα μάτια στην Βούλα. Από την τελευταία λακκούβα μέχρι προτάσεις για το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου. Κάθε Τοπικός Σύμβουλος είναι το κλαδί της πληροφόρησης του Τοπικού Συμβουλίου. Πρέπει κάθε σύμβουλος να είναι σε εγρήγορση. Ο Πρόεδρος του Συμβουλίου να συντονίζει και να οργανώνει τις δράσεις, καθώς επίσης και να υποβάλλει τα θέματα σε εύλογο χρονικό διάστημα, προς επίλυση. Όλοι μαζί θα λειτουργούμε σαν ομάδα. Δεν μου αρέσει να μιλάω για τον εαυτό μου. Απλά θα πω ότι έχω την πρόθεση να προσφέρω γνώσεις και χρόνο για το καλό του τόπου μου.

Πείτε μας 3 λόγους ώστε ένας δημότης να επιλέξει τον συνδυασμό του Γρηγόρη Κωνσταντέλλου και τον Σπύρο Βαλάτα για τοπικό σύμβουλο Βούλας;

Όλα τα πράγματα στην ζωή είναι σχετικά. Κανείς δεν είναι τέλειος. Ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος απέδειξε με το έργο του ότι είναι ο πιο αποτελεσματικός και ο πιο ουσιαστικός Δήμαρχος που έχουν γνωρίσει και οι τρεις Κοινότητες (τέως πόλεις) του Δήμου μας, ξεπερνώντας σε εκλογικά αποτελέσματα και δημοφιλία και  πολιτικούς “μύθους” της περιοχής. Όσο καιρό τον έζησα στο Δημοτικό Συμβούλιο δίπλα του ως Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου και όσες φορές συνεργαστήκαμε για υπηρεσιακά θέματα, μπορώ να πω ότι τα τρία βασικά χαρακτηριστικά του είναι, η ταχύτητα που αναλύει και αντιλαμβάνεται τα θέματα, η δύναμη της θελήσεως του χαρακτήρα του και κυρίως η αγάπη του για την πόλη, που την νοιάζεται σαν να είναι το σπίτι του. Όσο για εμένα, απλά ζητώ από τους Δημότες να μου δώσουν την ευκαιρία να προσφέρω στην πόλη μου και να με κρίνουν με βάση την απόδοση μου. Δουλεύω μια ζωή και δεν φοβάμαι να περνώ εξετάσεις.

Spiros_Valatas_3

«Ο Σπύρος αγαπά την πόλη και όχι την καρέκλα», ανέφερε πρόσφατα ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος. Τι μήνυμα ήθελε να περάσει;

Δεν είμαι πολιτικός καριέρας και κυρίως δεν ζω από την πολιτική. Αντίθετα έχω προσφέρει προσωπικό χρόνο και χρήμα χωρίς να επιζητώ ανταλλάγματα. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι το χόμπι μου. Και όπως όλα τα χόμπι προσφέρουν χαρά, ευχαρίστηση και κοστίζουν. Είμαι Ειδικός Σύμβουλος Δημάρχου Οικονομικής Διαχείρισης, Χρηματοδοτήσεων και Προϋπολογισμού αμισθί. Υπήρξα πέντε χρόνια Δημοτικός Σύμβουλος. Με ενδιαφέρει η πόλη μου η Βούλα. Εκεί που ζει η οικογένεια μου, οι περισσότεροι φίλοι μας και οι συνδημότες μας. Τι μήνυμα θέλει να περάσει ο Δήμαρχος; Υποθέτω ότι υπάρχουν αυτιά που ακούν και κρίνουν. Εκείνος σίγουρα ξέρει καλύτερα.

Η Αυτοδιοίκηση πιστεύετε ότι μπορεί πράγματι να αποτελέσει δημιουργικό πεδίο δράσης για κάποιον που θέλει να εργαστεί ή μήπως τελικά περιορίζεται από το κεντρικό κράτος σε ένα πλαίσιο διαχείρισης μόνο;

Εξαρτάται από το δημιουργικό μυαλό και την θέληση κάθε Δημάρχου. Ο Γρηγόρης Κωσταντέλλος έχει ξεπεράσει κάθε φαντασία. Διοικεί τον Δήμο ως CEO και όχι ως δημόσιος λειτουργός. Το Κεντρικό Κράτος αποτελεί περισσότερο τροχοπέδη παρά αρωγός σε τέτοιες συμπεριφορές. Παρόλα αυτά αγωνίζεται να ξεπεράσει την δαιδαλώδη γραφειοκρατία, και τα τεράστια εμπόδια της, διατηρώντας πάντα την νομιμότητα ώστε να προχωρούν τα έργα και οι δράσεις γρηγορότερα. Παράλληλα εκμεταλλεύεται τα νομικά κενά ώστε να κερδίζει ανταλλάγματα προς όφελος της πόλης και των κάτοικων της.