Το όνομα του είναι συνυφασμένο με την σύγχρονη ιστορία της Βουλιαγμένης. Ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Κοκολέτσος, μιλώντας στο notiareport.gr,  εξηγεί γιατί αφήνει το τοπικό συμβούλιο Βουλιαγμένης και δοκιμάζει την τύχη του στο δημοτικό συμβούλιο με σκοπό να προσφέρει και στις υπόλοιπες δημοτικές ενότητες Βάρης και Βούλας. Επιπλέον, μιλά για την Μαρίνα Βουλιαγμένης ενώ χαρακτηρίζει το συνδυασμό του Δημάρχου, το πολιτικό του «σπίτι». 

Και σε αυτές τις εκλογές είστε υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με την παράταξη «Πόλη για να Ζεις» στο πλευρό του Γρηγόρη Κωνσταντέλλου. Τι αντιπροσωπεύει για εσάς αυτός ο συνδυασμός και τι ο επικεφαλής της;

Είμαι συνειδητά υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος στο πλευρό του Γρηγόρη Κωνσταντέλλου γιατί θεωρώ πως πρέπει να στηρίξω τον στόχο μας, για μία σύγχρονη, ασφαλή, προσβάσιμη, ευφυή πόλη όπως την ονειρευτήκαμε και την σχεδιάσαμε στην προηγούμενη θητεία. Ο συνδυασμός αυτός, είναι ο φυσικός μου χώρος και το πολιτικό μου «σπίτι». Είναι οι συνεργάτες, οι φίλοι, η ομάδα που εμπιστεύομαι. 

koko_2

Στις προηγούμενες εκλογές οι δημότες Βουλιαγμένης σας εξέλεξαν Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου Βουλιαγμένης. Φέτος αποφασίσατε να είστε υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος. Γιατί;

Οι συνδημότες μου στην προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση με τίμησαν με την ψήφο τους και με εξέλεξαν Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου. Ήταν μία ενδιαφέρουσα, δημιουργική εμπειρία που με βοήθησε να γνωρίσω την πρακτική πλευρά της λειτουργίας του Δήμου μας. Θεωρώ ότι ο κύκλος αυτός ολοκληρώθηκε και πλέον μπορώ να συνεισφέρω από την θέση του μέλους του Δημοτικού Συμβουλίου, παρακολουθώντας, μελετώντας και ψηφίζοντας για θέματα που αφορούν την πόλη μας.

Το 2022 διαφωνήσατε ανοικτά με τα σχέδια εκσυγχρονισμού της μαρίνας Βουλιαγμένης με αποτέλεσμα να αποχωρήσετε από τον συνδυασμό. Τι μεσολάβησε και επιστρέψατε;

Πράγματι, ήταν μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδος για όλους εμάς που μεγαλώσαμε και ζούμε στην Βουλιαγμένη. Υπήρχε έντονη ανησυχία στους κατοίκους, ενώ δεχόμασταν  καθημερινά δικαιολογημένα παράπονα και διαμαρτυρίες καθώς πραγματοποιούνταν ένα πρωτόγνωρα μεγάλο έργο στην περιοχή μας επηρεάζοντας το φυσικό περιβάλλον της πόλης που όλοι αγαπάμε. Είχε αρνητικό αντίκτυπο στην καθημερινότητα μας, θόρυβο, αναστάτωση, σκόνη, μεγάλη κυκλοφοριακή συμφόρηση στην περιοχή και αναστάτωση στον πυθμένα του κόλπου της Βουλιαγμένης.

Αυτό που άλλαξε, είναι ότι στην πορεία διαπίστωσα ότι ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος μοιραζόταν και ο ίδιος την ανησυχία για την έκβαση των διαπραγματεύσεων και την τήρηση των δεσμεύσεων από τον ανάδοχο, γεγονός που τον οδήγησε σε αντιπαραθέσεις με την διοίκηση της επιχείρησης και τις αρμόδιες αρχές. Εντέλει το αποτέλεσμα του παραδοτέου έργου φαίνεται να τον δικαιώνει. Δεν θα μπορούσα λοιπόν να παραμείνω πεισματικά απέναντι, σε έναν άνθρωπο που εκτιμώ και θαυμάζω για όσα έχει επιτύχει μέχρι σήμερα. 

kriton

Πως θα περιγράφατε αυτήν την προεκλογική περίοδο μέχρι εδώ και ποια τα συμπεράσματα από την δική σας εμπειρία των τόσων χρόνων;

Κάθε εκλογική αναμέτρηση είναι διαφορετική. Η αντιπολίτευση  δεν παρουσιάζει μία πολιτική ατζέντα αλλά αναλώνεται σε μια προσωπική, μη εποικοδομητική αντιπαράθεση. Ίσως για αυτό οι δημότες να έχουν απαξιώσει σε μεγάλο βαθμό τις εναλλακτικές προτάσεις. Σε αντίθεση, ο συνδυασμός μας «Πόλη για να ζεις» έχει επιδείξει σημαντικό έργο με πληθώρα επιλογής υποψηφίων. Έχω την πεποίθηση ότι οι συνδημότες μου είναι ενημερωμένοι και θα επιλέξουν με σύνεση τους νέους αντιπροσώπους τους στην τοπική αυτοδιοίκηση για την επόμενη πενταετία.