Ένα από τα πιο αγαπητά πρόσωπα στην τοπική κοινωνία είναι η Άρτεμις Σαχαντζιάν. Δραστήρια και πάντα με το χαμόγελο προσπαθεί να δώσει λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η πόλη και οι δημότες. Η Άρτεμις Σαχαντζιάν είναι τοπική σύμβουλος Βούλας και μετά από την επιτυχημένη της θητεία, επιδιώκει να κάνει το μεγάλο άλμα για το δημοτικό συμβούλιο. Μιλά για την εθελοντική της δράση, για τον Δήμαρχο και φίλο της Γρηγόρη Κωνσταντέλλο και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης. 

Είστε ένας άνθρωπος με πλούσια δράση. Μια από αυτές είναι και η συμμετοχή σας στον Φιλανθρωπικό Μη Κερδοσκοπικό Σύλλογο «Φίλοι του ΠΙΚΠΑ Βούλας» όπου είστε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου. Μιλήστε μας για τις δραστηριότητες του Συλλόγου.

Πάντα στην ζωή μου αγαπούσα τον εθελοντισμό. Είναι στον χαρακτήρα μου να βοηθάω όπου με έχουν ανάγκη. Στους συλλόγους γονέων των παιδιών μου είμαι πάντα παρούσα και βοηθάω, στις σπουδές μου ήμουν στο φοιτητικό συμβούλιο όπου διοργανώναμε διάφορες δράσεις. Έτσι η αγάπη μου πρώτα απ’ όλα για τα παιδιά και για τον συνάνθρωπο εν γένη με ώθησε να ασχοληθώ με το Διοικητικό Συμβούλιο των Φίλων του ΠΙΚΠΑ Βούλας. Ο σύλλογος είναι ιστορικός, ιδρύθηκε πριν 30 χρόνια, εμείς αναλάβαμε το 2021 και σιωπηρά έχουμε κάνει πολλά.

Προσπαθούμε να είμαστε δίπλα στα παιδιά πάντα σε όλες τους τις ανάγκες. Εξοπλίσαμε τον χώρο περιμετρικά και την παραλία με αυτόματο φωτοβολταϊκό φωτισμό τα οποία δεν φωτίζουν απλά αλλά προστατεύουν και τον χώρο που ζουν τα παιδιά μας. Ανακαινίσαμε τους χώρους που ξεκουράζονται με προσφορά επίπλων και τηλεοράσεων. Επίσης έχουμε διοργανώσει διάφορες δράσεις και έχουμε συνοδεύσει τα παιδιά σε εστιατόρια, θέατρα και αθλητικές διοργανώσεις. Έχουμε άψογη συνεργασία με το προσωπικό και την Διοίκηση του Ιδρύματος, τον κ. Λιβάνιο και τον κ. Σλάμκα. Όσο για την Πρόεδρο του Συλλόγου την κυρία Ντίνα Γιάτση μας συνδέει μια βαθιά φιλία.

Artemis_Saxantzian_2

Το 2019 οι δημότες της Βούλας σας εξέλεξαν να τους εκπροσωπήσετε στο τοπικό συμβούλιο της δημοτικής ενότητας Βούλας. Στις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου θα είστε υποψήφια δημοτική σύμβουλος. Ποιος ο λόγος που επιλέξατε να θέσετε υποψηφιότητα για το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου;

Το 2019 συστρατεύτηκα με τον Δήμαρχο μας κ. Γρηγόρη Κωνσταντέλλο βάζοντας υποψηφιότητα ως Υποψήφια Τοπική Σύμβουλος Δ.Ε. Βούλας. Είμαι άνθρωπος που πάντα στην ζωή μου προσπαθώ να κάνω σταθερά βήματα, έτσι επέλεξα να ξεκινήσω από το Τοπικό Συμβούλιο του τόπου που γεννήθηκα, μεγάλωσα και μεγαλώνω τα δύο μας παιδιά. Στο Δημοτικό Συμβούλιο υπάρχουν εξαιρετικοί άνθρωποι με εμπειρία, ενώ εγώ ως αρχάρια αλλά αφοσιωμένη χρειαζόμουν χρόνο για να μάθω και να μπορέσω να ανταπεξέλθω σωστά στις υποχρεώσεις μου.

Τα 4 αυτά χρόνια έμαθα πολλά. Προσπάθησα να είμαι στην πρώτη γραμμή σε διάφορα προβλήματα που αντιμετώπισε η πόλη μας, όπως την πυρκαγιά του 2022 και οι δυνατές βροχοπτώσεις. Μεσολαβώ πάντα με όλη μου την καλή διάθεση στην επίλυση θεμάτων των πολιτών μας. Μετά την πρώτη μου θητεία νιώθω πλέον έτοιμη να ζητήσω να ανανεώσετε την εμπιστοσύνη σας στο πρόσωπο μου με την ψήφο σας την 8η Οκτωβρίου 2023 ως Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, και από όποια θέση μου εμπιστευτεί ο Δήμαρχος μας να υπηρετήσω με σεμνότητα, ανιδιοτέλεια πάντα δίπλα στους πολίτες μας προσπαθώντας να επιλύσουμε πιθανά προβλήματα τους. 

Ποιες κατά τη γνώμη σας είναι οι μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης;

Ο κάθε Δήμος αντιμετωπίζει πολλαπλές προκλήσεις. Σε έναν Δήμο που περιβάλλεται από τόσο όμορφο φυσικό κάλος, είναι λογικό να υπάρχει ενδιαφέρον από επιχειρηματίες και real estate τεράστιο. Έτσι μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε ως Δήμος είναι να δημιουργήσουμε περιβάλλον θετικό για επενδύσεις που σέβονται όμως το περιβάλλον και την φυσιογνωμία της πόλης μας.

Πρέπει να προστατεύσουμε και να ενισχύσουμε την υψηλή ποιότητα ζωής των κατοίκων μας και να δημιουργήσουμε προϋποθέσεις ευημερίας για τους συμπολίτες μας. Η περαιτέρω επαύξηση των δυνατοτήτων του Δήμου μας να αντιμετωπίζει τις εντεινόμενες φυσικές καταστροφές είναι ακόμη μια σημαντική προτεραιότητα για εμένα. Στον τομέα της πολιτικής προστασίας ο Δήμος μας είναι πρωτοπόρος βέβαια αλλά πάντα εξελισσόμαστε. Μια πράσινη και καθαρή πόλη είναι μια υγιής πόλη για αυτόν ακριβώς τον λόγο η προτεραιότητα μας είναι να προστατεύσουμε το πράσινο.

Επίσης η μετάβαση της πόλης μας σε μηδενικό ανθρακικό αποτύπωμα είναι υψηλής προτεραιότητας, προκειμένου να αναβαθμίσουμε ενεργειακά και τις αθλητικές μας εγκαταστάσεις. Οι κανόνες υπάρχουν ήδη, οι έλεγχοι είναι συνεχής και οι μάχες επίσης, έτσι ώστε να θωρακίσουμε την πόλη μας έναντι όσων προβλέπουν στο κέρδος και την αλλοίωση της εικόνας της. Το πρόγραμμα μας είναι μελετημένο και ρεαλιστικό και η δουλεία μας αστείρευτη για να το κάνουμε πράξη.

Artemis_Saxantzian_3

Γιατί με τον Γρηγόρη Κωνσταντέλλο;

Με τον Δήμαρχο μας μας συνδέει μια πολύ δυνατή παιδική φιλία. Από παιδί φαινόταν πως πατούσε σταθερά, αποφασιστηκά με όραμα. Δίπλα μόνο σε αυτόν τον Αυτοδιοικητικό θα μπορούσε να μου ξυπνήσει το ενδιαφέρον και αγάπη να ασχοληθώ με τα κοινά. Είναι ίσως «ο πιο δυναμικός» Δήμαρχος στην υπεράσπιση των συμφερόντων της τοπικής μας κοινωνίας. Με δήμαρχο τον Γρηγόρη Κωνσταντέλλο νιώθω ασφαλής ως πολίτης του Δήμου 3Β. Είναι προσηλωμένος στην αποστολή του Δημάρχου. Είναι έτοιμος να συγκρουστεί με οποιαδήποτε αρχή προκειμένου να προασπίσει τα συμφέροντα του Δήμου μας.

Σέβεται την πόλη μας, λειτουργεί πρώτα απ’ όλα για τα συμφέρον του τόπου μας και είναι σίγουρο πως μόνο εκείνος θα πάει την πόλη μας «ακόμη πιο ψηλά». Λατρεύει την Τοπική Αυτοδιοίκηση και είναι ο πλέον αρμόδιος να τιμονεύει τον Δήμο μας. Το πρόγραμμα μας είναι μελετημένο και ρεαλιστικό και η δουλειά μας αστείρευτη για να το κάνουμε πράξη. Δουλεύουμε όλοι σκληρά για να μετατρέψουμε την εμπιστοσύνη των πολιτών μας σε έργο. Στην επόμενη θητεία εάν μας εμπιστευτείτε θα τιμήσουμε εκ νέου την εντολή σας, γι’ αυτούς του λόγους λοιπόν, με τον Γρηγόρη Κωνσταντέλλο.