Από την πρώτη στιγμή που μιλήσαμε με τον Παναγιώτη Παππά, καταλάβαμε ότι πρόκειται για έναν άνθρωπο που αγαπά την Βάρη και συνεχώς ονειρεύεται το «αύριο» της πόλης. Τον συναντήσαμε στο «δεύτερο» του σπίτι, στο κομμωτήριο που διατηρεί που αλλού; Φυσικά, στην «καρδιά» της Βάρης. Ο υποψήφιος τοπικός σύμβουλος Βάρης, μίλησε στο notiareport.gr, και αναφέρθηκε στα σχέδια του για την δημοτική ενότητα Βάρης, τον Γρηγόρη Κωνσταντέλλο και την εθελοντική δράση. 

Τι είναι αυτό που θα βάζατε σε πρώτη προτεραιότητα για την δημοτική ενότητα Βάρης εάν και εφόσον εκλεγεί ο συνδυασμός σας και εσείς;

Καταρχήν θεωρώ ότι ο Δήμος μας είναι από τους ωραιότερους που υπάρχουν. Αυτό έχει γίνει μέσα από ένα συλλογικό οραματισμό για την καλύτερη οπτική του Δήμου μας. Υπάρχουν αναρίθμητα σχέδια που έχουν δρομολογηθεί για τον Δήμο μας, μέσα σε αυτά είναι η βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη, πολλές δεντροφυτεύσεις , πεζοδρομήσεις και θέσεις  στάθμευσης. Πρώτη μου προτεραιότητα για την Βάρη είναι η ασφάλεια των παιδιών μας και των κατοίκων με μονοδρομήσεις και κυκλοφοριακές παρεμβάσεις που πρέπει άμεσα να γίνουν στο κέντρο της Βάρης προς αποφυγή ατυχημάτων και διευκόλυνση όλων.

Δεύτερον, όραμα μου είναι να επαναφέρουμε το Δίλοφο στην παραδοσιακή του μορφή ζητώντας με μελέτη και σχέδιο την υπογειοποίηση της Λ.Ευελπίδων από το ύψος της διασταύρωσης Καλύμνου μέχρι την διασταύρωση Αναγυρούντος. Έτσι θα διασφαλίσουμε την ασφάλεια των μαθητών του 2ου Γυμνασίου Βάρης, των κατοίκων της περιοχής και φυσικά να επανενώσουμε την περιοχή που έχει κοπεί στα δύο. Τρίτον, την Βάρκιζα μας με το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» που τρέχει αυτή την στιγμή να φωτίσουν όλα τα σκοτεινά σημεία που εδώ κ τόσα χρόνια είμασταν όμηροι του κράτους αφού περιήλθε στα χέρια μας και η ανατολική παραλία με δημιουργία πάρκων, δραστηριοτήτων και υπαίθριου ανοικτού θεάτρου που δεν υπάρχει μέχρι στιγμής.

Η δημοτική ενότητα Βάρης παρουσίαζε τεράστιες ελλείψεις σε υποδομές. Από την περίοδο 2014-2023 η Βάρη βρέθηκε στο επίκεντρο του δημοτικού έργου, με επενδύσεις που ξεπέρασαν τα 46 εκ. ευρώ. Έχει αλλάξει η καθημερινότητα των κατοίκων;

Το έργο μας δεν σταματάει εδώ. Συνεχώς παλεύουμε για το όραμα του πολίτη και γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια επίτευξης στόχων και οραμάτων. Η δημιουργία 54 πιστοποιημένων παιδικών χαρών, η κατασκευή νέων πάρκων, ο φωτισμός της πόλης με λαμπτήρες Led, η φροντίδα και ανακατασκευή των σχολικών κτιρίων, οι ασφαλτοστρώσεις που διαρκώς συνεχίζονται, οι χώροι πρασίνου που δημιουργούνται αλλά και τα προγράμματα που αυτή την στιγμή τρέχουν και δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί θα βελτιώσουν ακόμα περισσότερο την καθημερινότητα του πολίτη. Μέσα από την δουλειά μου που καθημερινά μιλάω και συναντώ αρκετό κόσμο επιβραβεύουν τα όσα έχουν γίνει και φυσικά περιμένουν ακόμα περισσότερα.

Panagiotis_Pappas_2

Με τον Δήμαρχο Γρηγόρη Κωνσταντέλλο έχετε μια σημαντική σχέση. Σας έχουμε δει πολλές φορές να τρέχετε μαζί σε αγώνες κλασικών αυτοκινήτων. Μιλήστε μας για αυτή την εμπειρία.

Ο Δήμαρχος μας είναι ένας άνθρωπος τελειομανής, ακριβής, λατρεύει την ταχύτητα και άτομο που κοιτάζει την πάσα λεπτομέρεια. Είναι βασικά στοιχεία για να μπορείς να τρέξεις σε αυτούς τους αγώνες διότι όλα κρίνονται σε χρονομετρήσεις δέκατου του δευτερολέπτου. Έχουμε φέρει αρκετά τρόπαια, έχουμε μεγάλο πάθος ως πλήρωμα όταν αγωνιζόμαστε στην έδρα μας και ταιριάξαμε απόλυτα από τον πρώτο μας αγώνα στο ράλλυ Σαλαμίνας το 2020 και φυσικά την κατάκτηση της 1η θέσης γενικής στην ανάβαση κρεμαστού λαγού το 2021. Σίγουρα είναι μοναδική εμπειρία που δεν μπορεί να περιγραφεί με δυο λέξεις όταν είσαι δίπλα με τον πιλότο και Δήμαρχο Γρηγόρη Κωνσταντέλλο.

Έχετε δύο παιδιά, είστε ιδιοκτήτης κομμωτηρίου στο κέντρο της Βάρης στο οποίο περνάτε πολλές ώρες της ημέρας. Συμμετέχετε ενεργά ως Εθελοντής Πολιτικής Προστασίας Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης. Πως τα προλαβαίνετε;

Ο Δήμος μας έχει αναπτύξει την Πολιτική Προστασία εδώ και αρκετά χρόνια πριν την πανδημία με μεγάλο στόλο πυροσβεστικών οχημάτων συνολικά 14 στον αριθμό, έχει εξειδικευμένο προσωπικό είτε μόνιμο είτε εποχιακό. Εθελοντής είμαι εδώ και πολλά χρόνια και σε άλλες δράσεις πριν ασχοληθώ με τα κοινά όπως στην διάσωση και περίθαλψη αδέσποτων ζώων. Δεν είναι τυχαίο ότι έχω 5 ζώα, 3 σκύλους και 2 γάτες. Η αγάπη μου γι΄αυτά τα πλάσματα ατελείωτη. Επίσης ως εθελοντής έχω συμμετάσχει και σε πολλές αναδασώσεις στον Υμηττό.

Όπως επίσης και κατά την διάρκεια της πανδημίας εθελοντικά βοηθούσα ανθρώπους τρίτης ηλικίας συμπολίτες μας που δεν μπορούσαν να βγουν έξω να ψωνίσουν τα αναγκαία τρόφιμα, και φάρμακα λόγω της μεγάλης εξάπλωσης του ιού εκείνη την εποχή. Ο Δήμος έχει γραφείο και μητρώο εθελοντών ενεργό όπου όποτε χρειαζόμαστε, όπως στις πρόσφατες πλημμύρες της Θεσσαλίας αλλά και στον μεγάλο σεισμό της Τουρκίας για την αποστολή και διαλογή τροφίμων ρούχων κ ειδών πρώτης ανάγκη είμασταν όλοι εκεί.

Panagiotis_Pappas_3

Η αγάπη για το τόπο μου όπου μεγάλωσα ζω και εργάζομαι αποτελεί ιερό καθήκον να συμμετάσχω ως εθελοντής στην Πολιτική Προστασία των 3Β ειδικά τα δύο πρώτα χρόνια όπου εκλέχτηκα. Τους καλοκαιρινούς μήνες μαζί με εθελοντές κατοίκους σε ημέρες επιφυλακής περιπολούσαμε και καθόμασταν στο βουνό το βράδυ για παν ενδεχόμενο όπως επίσης και σε άλλες δύσκολες καιρικές  καταστάσεις είμασταν εκεί διότι όπως βλέπουμε με την παγκόσμια κλιματική αλλαγή όλοι είμαστε χρήσιμοι και αναγκαίοι για να προστατεύσουμε τον φίλο, τον γείτονα και να παρέχουμε ασφάλεια στους συμπολίτες μας. Είναι τιμή μου που συνεργάζομαι με όλο αυτό το σπουδαίο προσωπικό των 3Β και τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια.