Μια σταθερή αξία για την πόλη της Βουλιαγμένης και τους κατοίκους της είναι ο Νικόλαος Νανούρης. Ένα πρόσωπο συνυφασμένο με το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον της Βουλιαγμένης. Ο υποψήφιος τοπικός σύμβουλος Βουλιαγμένης, μιλά στο notiareport.gr για τους στόχους που έχει θέσει εφόσον επανεκλεγεί, την καθημερινότητα των κατοίκων της πόλης και τις παρεμβάσεις που έχουν υλοποιηθεί και θα γίνουν στο «διαμάντι» της Αθηναϊκης Ριβιέρας όπως την αποκαλεί. 

Ποιος θα είναι ο βασικός στόχος ως τοπικός σύμβουλος Βουλιαγμένης και πως σκοπεύετε να τον επιτύχετε;

Καταρχάς να τονίσω ότι ο ρόλος των Τοπικών Συμβουλίων είναι εξαιρετικά σημαντικός στην λειτουργία των πόλεων, καθώς αποτελεί το θεσμικό φορέα διασύνδεσης όλων των πολιτών με τις διαδικασίες διαμόρφωσης των βασικών επιλογών του Δήμου. Την περίοδο που πέρασε 2019 – 2023, πραγματοποιήθηκαν συνολικά 63 Συνεδριάσεις στο Τ.Σ. Βουλιαγμένης και πάρθηκαν 123 αποφάσεις. Σεβόμενος την αγάπη και εμπιστοσύνη των πολιτών μου ήμουν παρών σε όλες τις συνεδριάσεις είτε με ερωτήσεις, είτε με παρεμβάσεις μου συμβάλλοντας έτσι στην λήψη αποφάσεων για την αξιοποίηση των αναπτυξιακών δυνατοτήτων της περιοχής.

O βασικός στόχος μου την επόμενη περίοδο, με την στήριξη των συμπολιτών μου, θα είναι η συνέχιση των έργων υποδομής, που ενδεχομένως δεν ολοκληρώθηκαν στην τετραετία που πέρασε, και η ανάληψη νέων έργων με απώτερο σκοπό  την προστασία και την ασφάλεια των κατοίκων της Βουλιαγμένης μας. Δίνω τεράστια σημασία στην αγαστή συνεργασία των μελών του Τοπικού Συμβουλίου, την ομαδική δουλειά καθώς επίσης και στην αμφίδρομη και διαδραστική σχέση με τους συμπολίτες μου στους οποίους ανταποκρίθηκα άμεσα σε κάθε κλήση τους.  Στο πλαίσιο αυτό σκοπεύω να αξιοποιήσω κάθε χρήσιμη φωνή και δημιουργική πρόταση προς όφελος της πόλης μας.

Η ολοκλήρωση του Τεχνικού Προγράμματος 2024, όπως εγκρίθηκε  από το Δ.Σ. της Βουλιαγμένης, θα αποτελέσει το εφαλτήριο της νέας αυτοδιοικητικής περιόδου. Με συνεχείς παρεμβάσεις μου και με ενδεχομένως αναβαθμισμένες αρμοδιότητες που θα πρέπει να εκχωρηθούν στα μέλη των Τοπικών Συμβουλίων θα φέρουμε σε πέρας πιο γρήγορα αυτόν τον σκοπό. Τέλος, πρέπει να τονίσω ότι θα αγωνιστώ για να βρεθεί μία λύση για την πρόσβαση των κατοίκων μας στην πλαζ της Βουλιαγμένης που σήμερα διαχειρίζεται η ΕΤΑΔ, είτε με μία ελάχιστη συμβολική τιμή, είτε στο πλαίσιο του εφικτού με ελεύθερη είσοδο, δηλαδή κάτι αντίστοιχο που ισχύει με τις πλαζ της Βούλας και της Βάρκιζας.

Nikolaos_Nanouris_2

Στη Βουλιαγμένη την περίοδο 2014-2023 έχουν υλοποιηθεί έργα ύψους 22 εκ. ευρώ. Ποια είναι κατά τη γνώμη σας τα σημαντικότερα που άλλαξαν την καθημερινότητα των κατοίκων της πόλης;

Λόγω και της επαγγελματικής μου ιδιότητας, ως Στέλεχος της ΕΥΔΑΠ Α.Ε. με αρμοδιότητα τα θέματα που αφορούν τους Ο.Τ.Α., χωρίς κανένα δισταγμό θα σας αναφέρω ότι το σημαντικότερο έργο που έγινε στην Βουλιαγμένη την περίοδο αυτή και συγκεκριμένα το 2020-2021, ήταν η κατασκευή του αντιπλημμυρικού δικτύου απορροής όμβριων υδάτων μήκους πολλών χιλιομέτρων. Την στιγμή αυτή, πάγια περιουσιακά στοιχεία απολογιστικού κόστους μεγαλύτερου των 10 εκ. ευρώ, βρίσκονται κάτω από το έδαφος της πόλης μας  και μας προστατεύουν στο έπακρο όπως απέδειξε και η πρόσφατη πλημμύρα με την ονομασία DANIEL.

Ένα άλλο σημαντικό έργο ήταν η ανακατασκευή και η ενίσχυση του δικτύου ακαθάρτων από την οδό Λητούς,  στην Απόλλωνος μέχρι τον Αστέρα μήκους περίπου 1 χλμ. Με ιδιαίτερη βαρύτητα θα αναφέρω το νέο τοπόσημο και στολίδι της πόλης μας την Πλατεία Νυμφών, τον υβριδικό χλοοτάπητα και το νέο ταρτάν του Γηπέδου Βουλιαγμένης – ΔΑΚ, όπου για πολλά χρόνια αθλούνταν οι γιοί μου στο ποδόσφαιρο. Θα μπορούσα να σας αναφέρω επίσης την κυκλοφοριακή παρέμβαση και διαμόρφωση επί της οδού Παναγούλη με την διαπλάτυνση των πεζοδρομίων και την μικρή μείωση του οδοστρώματος με σκοπό την μείωση της ταχύτητας καθώς και την διαμόρφωση στην οδό Ιάσωνος. Τέλος παρεμβάσεις έγιναν στον τομέα καθαριότητας με την χρήση των καφέ κάδων, την διανομή του εδαφοβελτιοτικού δωρεάν στους δημότες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, την αλλαγή του οδοφωτισμού με την αντικατάσταση των λαμπτήρων σε led και την μεγάλη εξοικονόμηση πόρων, τις πεζοδρομήσεις  αλλά και τις ασφαλτοστρώσεις που έγιναν σε πολλά σημεία της πόλης μας.

nanouris_1

Πώς θα μπορούσε ο Νικόλαος Νανούρης να συνεισφέρει στην πόλη βάσει των γνώσεων του;

Εργάζομαι πλέον κοντά στα 35 συναπτά  έτη, 14 χρόνια ως Τραπεζικό Στέλεχος της CITIBANK N.A. και τα τελευταία 20 και πλέον χρόνια ως Ανώτερο Στέλεχος της ΕΥΔΑΠ Α.Ε. Οι συμπολίτες μου, γνωρίζουν τις προσπάθειες που καταβάλω καθημερινά και άοκνα, προς όφελος της πόλης μας είτε αυτές αφορούν τα Νομικά Πρόσωπα και τις Υπηρεσίες συνολικά του Δήμου των 3Β, είτε σε δράσεις και παρεμβάσεις μου που σχετίζονται με θέματα της καθημερινότητας καθώς επίσης και ότι αφορά σε ζητήματα ύδρευσης και αποχέτευσης, σε ατομικό ή Δημοτικό επίπεδο. 

Όπως έχω τονίσει και στο παρελθόν, διαθέτω την εμπειρία και την διάθεση να μετατρέψω τις γνώσεις μου σε δημιουργικές αποφάσεις, ανιδιοτελώς μέσω της σκληρής δουλειάς προς όφελος των κατοίκων της πόλης μας. Χρειάζονται συνεχείς παρεμβάσεις, όραμα για μία πράσινη και έξυπνη πόλη που θα οδηγήσει στην ενεργειακή μετάβαση, ήπια ανάπτυξη με προστασία και σεβασμό στο περιβάλλον και ενσωμάτωση των νέων τεχνολογιών προς όφελος της καθημερινότητας των πολιτών μας.

nanouris_2

Ζείτε μαζί με την οικογένεια σας στη Βουλιαγμένη από το 1992. Οι πιο παλαιοί κάτοικοι της πόλης, την αποκαλούν «χωριό». Ασπάζεστε τον όρο αυτόν;

Κατοικώ πλέον 30 χρόνια σε αυτή την πόλη, όπου γεννήθηκαν οι γιοι μου, και η γυναίκα μου. Τα παιδιά μου φοίτησαν στα Δημόσια και πρότυπα θα έλεγα Σχολεία της Α΄Βάθμιας και Β΄Βάθμιας Εκπαίδευσης της Βουλιαγμένης. Τον όρο “Χωριό”  εδώ τον γνώρισα και θα έλεγα τον ασπάστηκα. Βέβαια με τον όρο αυτό προφανώς εννοούμε μία οικειότητα που υπήρχε αλλά και υπάρχει μεταξύ των κατοίκων. Τώρα η Βουλιαγμένη μας έχει μεγαλώσει, έχει αναπτυχθεί και έχει γίνει μία σύγχρονη πόλη. Δεν με ενοχλεί καθόλου ο όρος “Χωριό”,  μάλιστα τον χρησιμοποιώ και εγώ πολλές φορές, είναι και αυτό ένα χαρακτηριστικό “τοπόσημο” για την πόλη μας, όπου όμως όλοι γνωρίζουν ότι αυτό το  “Χωριό”  αποτελεί το καλύτερο διαμάντι της Αθηναϊκής Ριβιέρας και θα πρέπει αφενός να είμαστε πολύ υπερήφανοι για αυτό και αφετέρου να το προσέχουμε σαν τα μάτια μας, όχι τόσο για εμάς αλλά πρωτίστως για τα παιδιά μας και τους νέους μας.

nanouris_3