Μια νέα πρόταση για το τοπικό συμβούλιο Βάρης είναι ο Χατζηγεωργίου Αλέξανδρος. Ένας από τους νεαρότερους σε ηλικία υποψήφιος με τον συνδυασμό του Γρηγόρη Κωνσταντέλλου, δεν διστάζει να θέσει τον εαυτό του στην κρίση των δημοτών της δημοτικής ενότητας Βάρης. Μιλώντας στο notiareport.gr, αναφέρεται για την πόλη που μεγάλωσε και αγαπά, την Βάρη, γιατί αποφάσισε να ασχοληθεί με την τοπική αυτοδιοίκηση και το μήνυμα που στέλνει στη νεολαία της πόλης.

Αποφασίσατε για πρώτη φορά να ασχοληθείτε με τα κοινά. Τι σας ώθησε σε αυτή την απόφαση;

Η απόφαση μου να ασχοληθώ με τα κοινά προήλθε μέσα από πολύ ώριμη σκέψη αλλά και με κυρίαρχο το αίσθημα της ευθύνης. Πάντα είχα έντονο ενδιαφέρον για τα πολιτικά δρώμενα καθώς παρακολουθούσα διαρκώς τις εκλογές. Εκτός αυτού τόσο οι προπτυχιακές σπουδές μου στη Δημόσια Διοίκηση όσο και οι μεταπτυχιακές στις Διεθνείς και Ευρωπαικές σπουδές ήταν απόλυτα συναφείς με αυτό το αντικείμενο. Το βασικό κριτήριο όμως ενασχόλησης με την πολιτική ήταν η διάθεση προσφοράς προς τη πόλη που γεννήθηκα και μεγάλωσα. Η πόλη μας πρέπει να καταλάβουμε ότι είμαστε εμείς οι ίδιοι και κανένας άλλος. Η ευθυνοφοβία πρέπει να αντικατασταθεί πλέον από την όρεξη για συμμετοχή και από την ενεργοποίηση.

Σε ποιον τομέα στη Βάρη θεωρείτε ότι πρέπει να εστιάσει ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης την επόμενη πενταετία;

Ο Δήμος στην επόμενη πενταετία είναι απαραίτητο να εστιάσει σε διάφορους τομείς. Αρχικά πρέπει να εστιάσει στην προσέλκυση όλο και περισσότερων επενδύσεων και αξιόλογων ατόμων που θα έχουν διάθεση και όραμα να δραστηριοποιηθούν ενεργά στο τόπο αυτό. Ακόμα είναι απαραίτητο να επικεντρωθεί στην προστασία του περιβάλλοντος με προγράμματα και δράσεις ώστε να υπάρξει περαιτέρω βελτίωση στη ποιότητα ζωής των κατοίκων.

Ένας άλλος πολύ βασικός τομέας είναι η ασφάλεια. Η ασφάλεια παίζει το σημαντικότερο ρόλο στην εποχή που ζούμε. Η βελτίωση των υποδομών όπου αυτό απαιτείται είναι βασικό στοιχείο για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος. Τέλος με τη ψηφιοποίηση όλων των υπηρεσίων που ολοκληρώθηκε οι πολίτες θα μπορούν να παρακολουθούν ηλεκτρονικά όλα τα στοιχεία που αφορούν τον δήμο κάτι το οποίο αν εξελιχθεί ακόμα περισσότερο με τη βοήθεια της τεχνολογίας θα συμβάλλει αρκετά στη πλήρη διαφάνεια και στην εξάλειψη της καψυποψίας εκ μέρους μια μεινότητας των πολιτών.

alexandros_1

Είστε από τους νεότερους ηλικιακά υποψήφιους συμβούλους. Τι μήνυμα θέλετε να δώσετε στους νέους της πόλης;

Ως ένας από τους νεαρότερους σε ηλικία υποψήφιους θεωρώ χρέος όλων μας να ασχολούμαστε με τα κοινά. Γνωρίζω ότι οι νέες γενιές έχουν αποστασιοποιηθεί από τα πολιτικά δρώμενα για πολλούς και διάφορους λόγους αλλά οι ίδιοι πρέπει να αποφασίζουν για την ζωή τους και για το μέλλον τους και όχι να παραμένουν αδρανείς και να αφήνουν άλλους να αποφασίζουν για αυτούς. Με το να μένουμε απαθείς το μόνο που καταφέρνουμε είναι να είμαστε θεατές και να μην μπορούμε να συμμετέχουμε και απλά να εκτελούμε ότι αποφάσεις λαμβάνουν άλλοι. Οι νέες γενιές με τις φρέσκιες ιδέες και τη θέληση για συμμετοχή είναι αυτές που θα καθορίσουν το μέλλον της πόλης. Για αυτό στις εκλογές πρέπει να είμαστε όλοι εκεί για να δώσουμε δυναμικό παρόν.

alexandros_2

Πολλοί μιλούν για «συνωστισμό υποψηφίων». Ποια είναι εκείνα τα χαρακτηριστικά που διαφοροποιούν τη δική σας υποψηφιότητα;

Σε αυτές τις εκλογές υπάρχουν πολλοί υποψήφιοι στο δικό μας συνδυασμό κάτι το οποίο από τη μία δείχνει τη διάθεση που υπάρχει και την εμπιστοσύνη στο δήμαρχο μας αλλά από την άλλη ενισχύει τον ανταγωνισμό και μειώνει τις πιθανότητες εκλογής. Η δική μου υποψηφιότητα διαφέρει σε σχέση με τους άλλους διότι με τις γνώσεις που έχω πάνω στη δημόσια διοίκηση λόγω των σπουδών μου γνωρίζω τις παθογένειες αλλά και τα πλεονεκτήματα της κάτι το οποίο με καθιστά πιο ικανό να βρω τις κατάλληλες λύσεις για τα αντίστοιχα προβλήματα.

Από την άλλη το νεαρό της ηλικίας μου με κάνει να έχω περισσότερο ενθουσιασμό και όρεξη να ασχοληθώ και να προσφέρω με ανιδιοτέλεια διότι είναι αυτό που πάντα ήθελα και με το οποίο είχα σαν όνειρο ζωής να ασχοληθώ.  Τέλος λόγω της επιχείρησης που διαθέτω στη πόλη μας και της καθημερινής συναναστροφής με τους συμπολίτες μας ακούω διαρκώς τις ανάγκες και τους προβληματισμούς τους έχοντας προσωπική και άμεση επαφή κάτι που με βοηθάει στο να οριοθετήσω τους στόχους και τις προτεραιότητες μου σχετικά με την ανάπτυξη της πόλης μας.