Ο ετήσιος αγώνας δρόμου που έγινε θεσμός, επιστρέφει για 11η χρονιά στη Βουλιαγμένη την Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2023.

Το Ladies Run σταθερά από το 2012 φέρνει κοντά χιλιάδες γυναίκες, ανεξαρτήτως ηλικίας ή φυσικής κατάστασης και τις παρακινεί να ανακαλύψουν τα όριά τους, να διασκεδάσουν αλλά και να εμπνεύσουν, προσφέροντας σε ευπαθείς ομάδες, μέσω του μη κερδοσκοπικού σωματείου Δεσμός.

Οι γυναίκες δρομείς θα διανύσουν την απόσταση ξεκινώντας και τερματίζοντας στην είσοδο της παραλίας του Αστέρα, με τη διαδρομή να περνάει για πρώτη φορά από την ανανεωμένη Astir Marina, ενώ οι απονομές θα διεξαχθούν στην παραλία.

Τα 5 χιλιόμετρα της πανέμορφης διαδρομής θα χρονομετρηθούν, όπως παραδοσιακά συμβαίνει όλα αυτά τα χρόνια, με τα ηλεκτρονικά τσιπάκια εξειδικευμένης εταιρείας, που εγγυάται τα αποτελέσματα του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας. Παρών και επιβλέπων θα είναι και φέτος ο 7 φορές πρωταθλητής Ελλάδας στο μαραθώνιο, Νίκος Πολιάς, «βετεράνος» πια του Ladies Run, για να συντονίζει ως υπεύθυνος του αγωνιστικού κομματιού τη χρονομέτρηση και την αξιόπιστη εξαγωγή των αποτελεσμάτων.

Στον ομορφότερο αγώνα της χρονιάς όπως όλα αυτά τα χρόνια το παρών θα δώσουν και οι πολύτιμοι εθελοντές στους σταθμούς ανεφοδιασμού κι όπου αλλού θα χρειαστούν βοήθεια ή στήριξη οι δρομείς, προσφέροντας νερό αλλά και θετική ενέργεια, τα πιο πλατιά τους χαμόγελα, εμψυχώνοντας τις γυναίκες δρομείς.

Από τον Σεπτέμβριο του 2012, όταν το Ladies Run έκανε τα πρώτα του βήματα, εκτός από τα δεκάδες χιλιόμετρα που έχει διανύσει, έχει προσφέρει περισσότερα από 35.000 ευρώ σε ευπαθείς ομάδες γυναικών (φυλακισμένων, προσφύγων, τοξικοεξαρτημένων κ.α.).

«H εθελοντική προσφορά είναι όχι μόνο ο καταλύτης για την επιτυχία ενός αγώνα, αλλά και εν τέλει βασικό χαρακτηριστικό του ενεργού πολίτη, από την καθαριότητα ως την πυροπροστασία. Επιπλέον, ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης πρωτοστατεί στην ανάδειξη του θεματικού, αθλητικού τουρισμού, φιλοξενώντας αγώνες δρόμου και τριάθλου επιπέδου Iron Man, με πολλούς συμμετέχοντες από το εξωτερικό, πέρα βεβαίως από άλλες αθλητικές δραστηριότητες όπως το σερφ για το οποίο είναι διάσημη η περιοχή και το οποίο σερφ πλέον τιμάται και με μια μαρμάρινη σανίδα – μνημείο έξω από την Astir Beach, σημείο εκκίνησης του Ladies Run», τονίζει ο Δήμαρχος Γρηγόρης Κωνσταντέλλος.

Δηλώσεις συμμετοχής και περισσότερες πληροφορίες δίνονται στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης, ladiesrun.gr.