Κυκλοφοριακές παρεμβάσεις θα πραγματοποιηθούν στην οδό Απόλλωνος στη Βουλιαγμένη στο τμήμα μεταξύ της
λεωφόρου Ποσειδώνος μέχρι τη χερσόνησο του Αστέρα καθώς κατά τους θερινούς μήνες η κίνηση πεζών και οχημάτων είναι πολύ μεγάλη, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται κυκλοφοριακά ζητήματα.

Προκειμένου να επιτευχθεί η εύρυθμη κυκλοφοριακή λειτουργία αλλά και η ασφάλεια της κίνησης των πεζών, η δημοτική αρχή αποφάσισε να προχωρήσει στη δημιουργία διαβάσεων πεζών, στην τοποθέτηση σήμανσης για τον περιορισμό της ταχύτητας των οχημάτων, στην καθολική απαγόρευση στάσης και στάθμευσης και στην οριοθέτηση των κατευθύνσεων και των λωρίδων κίνησης.

Συγκεκριμένα, διαβάσεις πεζών θα δημιουργηθούν στη διασταύρωση με την οδό Δεκελείας στην κατεύθυνση προς την οδό Λητούς, στην 2η είσοδο της πλαζ Βουλιαγμένης στο ύψος της «Ωκεανίδας», στη διασταύρωση με την οδό Λητούς στην κατεύθυνση προς την χερσόνησο και στις τρεις εισόδους των εγκαταστάσεων του Αστέρα.

Όσον αφορά την απαγόρευση στάσης και σ τάθμευσης οχημάτων, θα ισχύει στο τμήμα από την είσοδο του εστιατορίου «Ιθάκη» μέχρι την 3η είσοδο του Αστέρα Βουλιαγμένης.

Ουσιαστικά, ο μοναδικός χώρος που θα μπορούν τα οχήματα να σταθμεύουν είναι μετά την είσοδο του ΝΟΒ στα αριστερά του δρόμου όπου υπάρχουν διαγραμμισμένες θέσεις.

Όπως έχει παρατηρηθεί, μετά την είσοδο του ΝΟΒ και μέχρι το τέρμα της οδού Απόλλωνος, αρκετοί οδηγοί σταθμεύουν παράνομα τα οχήματα τους στη δεξιά πλευρά με κατεύθυνση προς το άκρο της χερσονήσου.

Για την αποτροπή της παράνομης στάθμευσης στο σημείο, ο Δήμος σε πρώτη φάση θα τοποθετήσει ειδικά κολωνάκια και στη συνέχεια θα κατασκευάσει πεζοδρόμ