Εργασίες συντήρησης του υβριδικού χλοοτάπητα στο δημοτικό αθλητικό κέντρο Βουλιαγμένης πραγματοποιούνται αυτή την περίοδο με στόχο το τερέν του γηπέδου να είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση το Φθινόπωρο ενόψει της νέας αγωνιστικής χρονιάς.

Η εταιρεία Grassform που έχει αναλάβει τη συντήρηση του αγωνιστικού χώρου του ΔΑΚ Βουλιαγμένης, μαζι με τον γεωπόνο Φάνη Γεννάτο, προχωρούν σε επισπορά με θερμόφιλη ποικιλία σπόρου. Η επισπορά γίνεται αυτές τις μέρες που υπάρχει διακοπή των αγωνιστικών υποχρεώσεων του Αθλητικού Ομίλου Βουλιαγμένης, ώστε ο αγωνιστικός χώρος να παραμείνει πράσινος και ανθεκτικός τον χειμώνα που μας έρχεται.

Η διαδικασία της επισποράς γίνεται δύο φορές το χρόνο. Τον περασμένο Δεκέμβριο πραγματοποιήθηκε η επισπορά ψυχρόφιλης ποικιλίας σπόρου η οποία αντέχει περισσότερο σε χαμηλές θερμοκρασίες ενώ όσο ο υδράργυρος ανεβαίνει, ο χλοοτάπητας αρχίζει να κιτρινίζει όπως συμβαίνει αυτή την περίοδο στο ΔΑΚ. Αυτή την στιγμή γίνεται η απομάκρυνση του ψυχρόφιλου σπόρου για να μπορέσει να αναπτυχθεί ο θερμόφιλος σπόρος προκειμένου να ανταπεξέλθει στις πολύ υψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού και να παραμείνει πράσινος ο αγωνιστικός χώρος.

«Η κλιματική αλλαγή επηρεάζει την ζωή μας και επηρεάζει και τους αγωνιστικούς χώρους. Αυξάνονται οι θερμοκρασίες και έχουμε λιγότερη βροχή, αν και σε κάποιες μέρες έχουμε έντονες βροχοπτώσεις. Το πρόβλημα που είχαμε παλιά με τα γήπεδα να μετατρέπονται σε βούρκους και το καλοκαίρι να φαίνονται καμένα έχει σταματήσει.

Αλλάζουμε τις ποικιλίες των σπόρων δύο φορές τον χρόνο, σε ψυχρόφιλες και θερμόφιλες, μια διαδικασία που γίνεται τον Νοέμβριο-Δεκέμβριο και τον Ιούνιο-Ιούλιο αντίστοιχα», τονίζει χαρακτηριστικά ο υπεύθυνος συντήρησης του αγωνιστικού χώρου του ΔΑΚ Βουλιαγμένης, Φανής Γεννάτος. Αξίζει να σημειωθεί, πως ο Φανής Γεννάτος έχει προσφέρει τις υπηρεσίες του για τη συντήρηση των αγωνιστικών χώρων της ΑΕΚ, του Ολυμπιακού, του Άρη και άλλων ομάδων.