Ένα νέο πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής ανοίγει τις πόρτες του στη Γλυφάδα το Σάββατο 20 Μαΐου, το οποίο καταλαμβάνει ένα ολόκληρο οικοδομικό τετράγωνο στις οδούς Επαμεινώνδα, Ηφαίστου, Δημελά και Ποσειδώνος.

Ένας χώρος με εκατοντάδες νέα δέντρα και φυτά, ποιοτικό και ασφαλή παιδότοπο, φωτισμό τελευταίας γενιάς, πεζοδρόμια μεγάλα και επιφάνειες με βιοκλιματικά υλικά και με ένα δίκτυο δρόμων, σημάνσεων, διαβάσεων, κλπ. ειδικά σχεδιασμένο για παιδιά.

Θα γίνονται μαθήματα οδικής ασφάλειας και κυκλοφοριακής αγωγής, δωρεάν, στα παιδιά, με ηλεκτρονική προκράτηση. Τις προσεχείς ημέρες θα ακολουθήσει αναλυτική ανακοίνωση σχετικά για το πώς θα γίνονται τα μαθήματα ανά ομάδες παιδιών και η διαδικτυακή κράτηση παιδικού αυτοκινήτου από τους ενδιαφερόμενους, χωρίς καμία απολύτως χρέωση.

«Ένας ακόμα πρότυπος χώρος, με ποιότητα κατασκευής από άκρη σε άκρη και τις πιο σύγχρονες προδιαγραφές, λειτουργικούς χώρους, φαντασία και υψηλή αισθητική και πάνω από όλα με αγάπη για την πόλη μας και για τους ανθρώπους της. Έτσι πιστεύουμε ότι πρέπει να αξιοποιούνται οι μεγάλοι δημόσιοι χώροι κι έτσι πράττουμε πάντα», αναφέρει ο δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου.

«Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσοι εργάστηκαν για να γίνει αυτό το έργο πραγματικότητα: Στη δημοτική μας αρχή και τους εργαζομένους στο Δήμο, στο Πράσινο Ταμείο που συγχρηματοδότησε το έργο και στον πρόεδρό του Στάθη Σταθόπουλο, στην ανάδοχο εταιρεία του έργου ΖΙΤΑΚΑΤ και προσωπικά στον επικεφαλής της Διονύση Ζαφειρόπουλο και στον υπεύθυνο μηχανικό του έργου Βαγγέλη Σπηλιόπουλο, στην εταιρεία ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ που επιμελήθηκε την υπέροχη παιδική χαρά και τον αστικό εξοπλισμό και στον επικεφαλής Αντώνη Παπακυριάκη», προσθέτει ο δήμαρχος.

Δείτε φωτογραφίες

parko1

parko2

parko3

parko4