Ελεύθερη και εύκολα προσβάσιμη παραμένει η μικρή παραλία που βρίσκεται λίγα μέτρα μακριά από τον κόλπο Μαλτσινιώτη στο Μεγάλο Καβούρι, παρά την συρόμενη πόρτα ασφαλείας που τοποθέτησε ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης επί της οδού Φρίξου.

Το θέμα συζητήθηκε εκτενώς στο Δημοτικό Συμβούλιο της 20ής Μαρτίου έπειτα από ερώτημα που κατέθεσε ο επικεφαλής της Ριζοσπαστικής Κίνησης Πολιτών, Θάνος Ματόπουλος, ο οποίος υποστήριζε ότι η καγκελόπορτα που έχει τοποθετηθεί αποκόπτει την ελεύθερη διέλευση και πρόσβαση των πολιτών στην ακτή, ενώ τόνισε ότι στέκεται εμπόδιο στην προσέγγιση των μονάδων Πολιτικής Προστασίας σε περίπτωση πυρκαγιάς.

Αντικρούοντας τα επιχειρήματα, ο Δήμαρχος Γρηγόρης Κωνσταντέλλος ανέφερε ότι η οδός Φρίξου είναι ένας δρόμος που οδηγεί σε αδιέξοδο. Παλαιότερα είχε τοποθετηθεί μια μπάρα από την οποία όμως υπήρχε η δυνατότητα για δεκάδες μηχανάκια να περνούν και να σταθμεύουν επί της οδού Φρίξου, φράζοντας την είσοδο και έξοδο, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει καμία πρόσβαση ασθενοφόρου ή πυροσβεστικού οχήματος σε ένα σημείο με πυκνή βλάστηση.

Για να εξαλειφθούν τα παραπάνω φαινόμενα, η δημοτική αρχή σε συνεννόηση με την Πολιτική Προστασία Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης η οποία έχει αναδείξει κατ’ επανάληψη το θέμα, τοποθέτησε συρόμενη σιδερένια πόρτα η οποία απαγορεύει την πρόσβαση των οχημάτων αλλά και των δικύκλων, όμως δεν απαγορεύει όπως είναι απόλυτα φυσιολογικό την πρόσβαση των πολιτών προς την παραλία.

Το μόνο που αλλάζει είναι η θέση στάθμευσης των οχημάτων και δικύκλων και η απόσταση που πρέπει να διανύσουν οι λουόμενοι προς την παραλία, περίπου 150 μέτρα παραπάνω. «Δεν θα επιτρέψουμε να δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα σε μια πευκόφυτη περιοχή» τόνισε ο Δήμαρχος.

Να σημειωθεί ότι τη συρόμενη πόρτα μπορεί να την ανοίξουν τόσο η Πολιτική Προστασία των 3Β όσο και οι ιδιοκτήτες των σπιτιών οι οποίοι μάλιστα θα δώσουν και το σήμα κινδύνου στον Δήμο σε περίπτωση που κάτι κακό πάει να γίνει στο σημείο. «Έχουν ληφθεί όλες οι πρόνοιες προκειμένου να διαφυλάξουμε το πράσινο της περιοχής» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος.