Σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα βρίσκεται ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης και το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας των 3Β ενόψει τις επερχόμενης χιονο-κακοκαιρίας που θα πλήξει μεγάλο μέρος της Αττικής από την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου.

Ακόμα μένει να ξεκαθαρίσουν λεπτομέρειες όπως η διάρκεια του χιονιά αλλά και τα υψόμετρα όπου θα υπάρξουν αξιόλογες χιονοστρώσεις, όμως ήδη έχουν αυξηθεί σημαντικά οι πιθανότητες να μιλάμε για μια επανάληψη του σκηνικού που είδαμε είτε πέρσι είτε πρόπερσι.

Ωστόσο, είναι νωρίς να προβλεφθεί αν οι χιονοπτώσεις θα επηρεάσουν και τις παραθαλάσσιες περιοχές του νομού και συγκεκριμένα τον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης κάτι που αναμένεται να ξεκαθαρίσει μέχρι αύριο Παρασκευή.   

Σε κάθε περίπτωση, η Δημοτική Αρχή έχει θέσει το Αυτοτελές Τμήμα Πολιτικής Προστασίας και όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου σε επιφυλακή. 

Για το λόγο αυτό, σε θέση μάχης ήδη βρίσκονται τρία εκχιονιστικά μηχανήματα , τέσσερις αλατιέρες, τρία Jcb, δύο Bobcat ενώ ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης έχει προμηθευτεί 60 τόνους αλάτι. 

Επιπλέον, με απόφαση του Δημάρχου Γρηγόρη Κωνσταντέλλου, όλες οι άδειες των υπαλλήλων (Πολιτικής Προστασίας, Καθαριότητας,, Πρασίνου) έχουν ανακληθεί, προκειμένου σε περίπτωση που η πόλη αντιμετωπίσει μια ενδεχόμενη ισχυρή χιονόπτωση να είναι όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες διαθέσιμες με το σύνολο του προσωπικού.