Σοβαρή ψυχρή εισβολή με χιονοπτώσεις ακόμα και σε πεδινές περιοχές της ανατολικής Ελλάδος θα μας απασχολήσει από την Κυριακή τα ξημερώματα μέχρι -τουλάχιστον- την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου.

Σε ό,τι αφορά στην Αττική, επίκειται μεγάλος χιονιάς που τουλάχιστον από το ύψος της Αττικής οδού και βορειότερα αναμένεται να δημιουργήσει προβλήματα ήδη από την Κυριακή.  Στο εσωτερικό των Αθηνών, την Κυριακή , η κακοκαιρία θα ξεκινήσει με χιονόνερο αλλά προοδευτικά αναμένονται χιονοπτώσεις ακόμα και στο κέντρο της πόλης.  Η υποτροπή του καιρού από τη νύχτα της Κυριακής προς τη Δευτέρα θέτει μεγάλη υποψηφιότητα να «ντύσει» ολόκληρο το Λεκανοπέδιο στα λευκά. 

Χιονοπτώσεις σε Βάρη Βούλα Βουλιαγμένη

Σε ό, αφορά τα νότια προάστια και συγκεκριμένα στον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης οι πρώτες νιφάδες χιονιού θα εμφανιστούν την νύχτα της Κυριακής προς Δευτέρα ενώ πυκνές χιονοπτώσεις κατά περιόδους θα σημειωθούν στους ορεινούς όγκους όπως το Πανόραμα Βούλας. Να τονίσουμε, ότι δεν έχει ξεκαθαριστεί ακόμα αν θα το στρώσει, ένα ενδεχόμενο που δεν έχει αποκλειστεί αλλά είναι δύσκολο εξαιτίας της θερμότητας του εδάφους. Πάντως είναι εξαιρετικά δύσκολο να χιονίσει σε τέτοια ένταση όπως πέρσι. 

Πάνοπλος ο Δήμος 3Β με 60 τόνους αλάτι

Σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα βρίσκεται ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης και το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας των 3Β ενόψει τις επερχόμενης χιονο-κακοκαιρίας που θα πλήξει μεγάλο μέρος της Αττικής από την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου. Η Δημοτική Αρχή έχει θέσει το Αυτοτελές Τμήμα Πολιτικής Προστασίας και όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου σε επιφυλακή. 

Για το λόγο αυτό, σε θέση μάχης ήδη βρίσκονται τρία εκχιονιστικά μηχανήματα , τέσσερις αλατιέρες, τρία Jcb, δύο Bobcat ενώ ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης έχει προμηθευτεί 60 τόνους αλάτι. Επιπλέον, με απόφαση του Δημάρχου Γρηγόρη Κωνσταντέλλου, όλες οι άδειες των υπαλλήλων (Πολιτικής Προστασίας, Καθαριότητας, Πρασίνου) έχουν ανακληθεί, προκειμένου σε περίπτωση που η πόλη αντιμετωπίσει μια ενδεχόμενη ισχυρή χιονόπτωση να είναι όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες διαθέσιμες με το σύνολο του προσωπικού.