Στις εκδηλώσεις για την 201η επέτειο της Α ́ Εθνοσυνέλευσης των Ελλήνων και κατόπιν πρόσκλησης του Δημάρχου Επιδαύρου κ. Αναστάσιου Χρόνη, παρέστησαν εκπροσωπώντας την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας και καταθέτοντας στεφάνι, ο Γενικός Γραμματέας της ΚΕΔΕ Δημήτρης Καφαντάρης και ο Πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της ΚΕΔΕ και Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος.
 
«Στον όμορφο και ιστορικό Δήμο της Επιδαύρου προήδρευσα της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της ΚΕΔΕ, του οργάνου που αναλύει και επεξεργάζεται τα θεσμικά προβλήματα της αυτοδιοίκησης, εξετάζει τις απόψεις και τους προβληματισμούς των εκπροσώπων της και συνδράμει όλους τους δήμους με συνεχή παρουσία σε κάθε γωνία της Ελλάδας, προσφέροντας τους διαρκή πολιτική νομική και επιχειρησιακή υποστήριξη. Με τους συναδέλφους μου, ανταλλάξαμε απόψεις για τα επίκαιρα θέματα της Αυτοδιοίκηση και για το νέο νόμο που αυτές τις μέρες συζητά η Κυβέρνηση στη Βουλή για την “Πολυεπίπεδη Διακυβέρνηση”. Επίσης, εξετάσαμε τις συνέπειες που προκύπτουν με τη νομιμότητα των αποφάσεων των Οικονομικών Επιτροπών και των Επιτροπών Ποιότητας Ζωής, εν όψει της επείγουσας νομοθέτησης την ερχόμενη εβδομάδα, για την λύση του αδιεξόδου που έχει δημιουργηθεί, από την τελευταία απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ.
 
konstantellos

Ο Γενικός Γραμματέας της ΚΕΔΕ Δημήτρης Καφαντάρης και ο Πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της ΚΕΔΕ και Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος

 
Πριν από 201 χρόνια, στην σημερινή περιοχή της Νέας Επιδαύρου Αργολίδας, πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνέλευση νομοθετικού σώματος του νέου Ελληνικού κράτους. Γράφτηκε η “Διακήρυξις της Εθνικής Συνελεύσεως”, ορίστηκε ο τρόπος της προσωρινής λειτουργίας του νεοσύστατου Ελληνικού Κράτους και ψηφίστηκε το πρώτο Σύνταγμα της Ελλάδας, η «Προσωρινή Διοίκησις της Ελλάδος», ή «Προσωρινό Πολίτευμα». Πρόεδρος αυτής της ιστορικής Εθνοσυνέλευσης ήταν ο Αλέξανδρος Μαυροκορδάτος. Ευχαριστώ τον καλό συνάδελφο Δήμαρχο του Δήμου Επιδαύρου Τάσο Χρόνη για την άψογη φιλοξενία του», δήλωσε ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος.