Για απρέπεια κατά της μνήμης του Γιώργου Γεννηματά καταγγέλλει το δήμαρχο Γλυφάδας, Γιώργο Παπανικολάου, η Τ.Ο. Γλυφάδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής.

Ειδικότερα, “η Δημοτική Οργάνωση Γλυφάδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής,  καταγγέλλει την ανεξήγητη και απροσχημάτιστη αφαίρεση της τιμητικής μαρμάρινης πλάκας με το όνομα του αείμνηστου Γεωργίου Γεννηματά από την πλατεία Αγίου Τρύφωνα, για να τοποθετηθούν στη θέση της τρία κολωνάκια.

Διαβάστε την ανακοίνωση της Τοπικής Οργάνωσης ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής Γλυφάδας.

Η Δημοτική Οργάνωση του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Γλυφάδας ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ την ανεξήγητη και απροσχημάτιστη αφαίρεση της τιμητικής μαρμάρινης πλάκας με το όνομα του αείμνηστου Γεωργίου Γεννηματά από την πλατεία Αγίου Τρύφωνα, για να τοποθετηθούν στη θέση της τρία κολωνάκια. .
 
Η μαρμάρινη πλάκα τοποθετήθηκε στις 25 Απριλίου 1995 κατά τη μετονομασία της πρώην οδού Υμηττού σε ΄΄ΟΔΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ΄΄.από την τότε Δημοτική Αρχή του αείμνηστου Θόδωρου Σπονδυλίδη, μέχρι να την αφαιρέσει η σημερινή δημοτική αρχή, στο πλαίσιο δήθεν της αναβάθμισης της πλατείας.
 
Ζητάμε από τον κ. Δήμαρχο και την πλειοψηφία, όπως έκανε και ο επικεφαλής της δημοτικής μας παράταξης στο δημοτικό συμβούλιο, να τοποθετηθεί η τιμητική πλάκα στη θέση που ήταν, για να θυμούνται οι παλαιότεροι και να μαθαίνουν οι νεώτεροι, ότι ο Γιώργος Γεννηματάς, ήταν μια πολιτική φυσιογνωμία κοινής αποδοχής, που άφησε ανεξίτηλο το στίγμα του στη νεότερη πολιτική ζωή της Ελλάδας.
 
plaka

Η μαρμάρινη πλάκα τοποθετήθηκε στις 25 Απριλίου 1995

 
Κατά τη θητεία του στο Υπουργείο Υγείας επέφερε τομή στη Δημόσια Υγεία, με την καθιέρωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας αφού θεωρούσε την υγεία υπέρτατο αγαθό στην οποία έπρεπε να έχουν πρόσβαση όλοι χωρίς προϋποθέσεις και εξαιρέσεις. Εκτός των άλλων ήταν ο αναμορφωτής του θεσμού της Τοπικής αυτοδιοίκησης, ως Υπουργός Εσωτερικών του ΠΑΣΟΚ και εισήγαγε πρωτόγνωρους θεσμούς αποκέντρωσης και συμμετοχής, υλοποιώντας τη προγραμματική θέση του ΠΑΣΟΚ ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση ήταν ένας από τους πυλώνες της Δημοκρατίας στη χώρα μας και εξακολουθεί ακόμη να είναι.
 
Τα έργα αναβάθμισης της πλατείας Αγίου Τρύφωνα δεν μπορεί και δεν πρέπει να γίνουν προσχηματικό εργαλείο στα χέρια της Δημοτικής αρχής, προσβάλλοντας τη μνήμη ενός σπουδαίου Έλληνα πολιτικού, διαφορετικής πολιτικής ιδεολογίας από αυτή του σημερινού Δημάρχου.
 
Καλούμε τον κ. Δήμαρχο να επανορθώσει άμεσα αυτή την απρέπεια επιδεικνύοντας πολιτικό πολιτισμό τον οποίο δίδασκε ο Γεώργιος Γεννηματάς στην πολιτική διαδρομή του.
 
Η επανατοποθέτηση της τιμητικής μαρμάρινης πλάκας θα αποτελέσει πράξη σεβασμού τόσο στη μνήμη του Γεωργίου Γεννηματά όσο και στο θεσμό.
ΓΙΑ ΤΗΝ Σ.Ε.
Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΧΡΕΛΙΑΣ