Ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης διαθέτει 52 σύγχρονες και πιστοποιημένες παιδικές χαρές σύμφωνα με τις διεθνείς, ευρωπαϊκές οδηγίες και την εθνική νομοθεσία. Παρά το γεγονός ότι οι περισσότερες είναι εξαιρετικές, με ποιοτικά όργανα, η δημοτική αρχή συνεχίζει τη δημιουργία και λειτουργία υποδειγματικών χώρων παιχνιδιού.

Στο πλαίσιο αυτό, ολοκληρώθηκε η ανακατασκευή της παιδικής χαράς της πλατείας 28ης Οκτωβρίου στη Βούλα. Η συγκεκριμένη παιδική χαρά είναι η πρώτη που διαθέτει εξοπλισμούς αθλοπαιδιάς με προσβασιμότητα και από ΑμεΑ όπως πολυλειτουργική σύνθεση με ράμπα πρόσβασης αναπήρων, καρουζέλ για αναπηρικό αμαξίδιο, κούνια με προσβάσιμα καθίσματα κ.λπ.

Μια ακόμα ανακατασκευή παιδικής χαράς βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή που βρίσκεται στην παραλία της Βάρκιζας. Πρόκειται για μία από τις πιο κεντρικές παιδικές χαρές της πόλης, που ειδικά τη θερινή περίοδο συγκεντρώνει μεγάλο αριθμό παιδιών.

Στο πλαίσιο της εργολαβίας που εξελίσσεται θα γίνουν όλες οι εργασίες αποκατάστασης των παιχνιδιών, της περίφραξης και του φωτισμού, ώστε να δημιουργούνται συνθήκες ασφάλειας για τα παιδιά.

varkiza

Η νέα παιδική χαρά της Βάρκιζας

Να σημειωθεί ότι πριν πέντε χρόνια, στη συγκεκριμένη παιδική χαρά πραγματοποιήθηκαν μικρές παρεμβάσεις προκειμένου να λάβει την απαραίτητη πιστοποίηση και την άδεια λειτουργίας και σε καμία περίπτωση δεν έγινε πλήρης ανακατασκευή. Μόλις οι εργασίες ανακατασκευής ολοκληρωθούν, το αποτέλεσμα θα είναι εντυπωσιακό, καθώς η παιδική χαρά θα εναρμονίζεται πλήρως με το παραθαλάσσιο τοπίο.