Την Κυριακή 8 Οκτωβρίου του 2023 έχουν προγραμματιστεί οι επόμενες Περιφερειακές και Δημοτικές εκλογές παρά την έντονη φημολογία που έχει ξεσπάσει το τελευταίο διάστημα ότι θα γίνουν σε άλλη ημερομηνία.

Απαντώντας ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ στην παραφιλολογία, όπως είπε, περί παράτασης του χρόνου διενέργειας των αυτοδιοικητικών εκλογών τόνισε πως δεν καταλαβαίνει τι εξυπηρετεί και γιατί ξεκίνησε αυτή η συζήτηση. Σημείωσε πως η απάντηση του κ. Πέτσα επί του θέματος ήταν ξεκάθαρη. Ότι δηλαδή το ΥΠΕΣ δεν ασχολήθηκε και δεν ασχολείται με τέτοιο θέμα. «Δεν νομίζω πως ο χρόνος των εκλογών είναι ένα λάστιχο που το τεντώνουμε κατά το δοκούν. Οι εκλογές πρέπει να γίνουν όπως ο νόμος ορίζει. Είναι θέμα σοβαρότητας της ίδιας  δημοκρατίας οι εκλογές να γίνουν όποτε έχουν οριστεί, είτε μας αρέσει είτε όχι» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Για το ίδιο ζήτημα, θέση πήρε και ο αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, κ. Πέτσας ο οποίος δήλωσε: «Δεν υπάρχει καμία τέτοια προετοιμασία καμία τέτοια σκέψη και πρόθεση στο Υπουργείο Εσωτερικών. Στις 8/10/2023 έχουν οριστεί οι αυτοδιοικητικές εκλογές».