Best City Awards 2022 που διοργανώνει η Boussias, υπό την Αιγίδα της ΚΕΔΕ και της Περιφέρειας Αττικής, για 5η χρονιά ανέδειξαν κορυφαίες πρακτικές και λύσεις της χρονιάς που πέρασε, μιας χρονιάς εξαιρετικά δύσκολης για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, όπου δοκιμάστηκαν οι αντοχές συστημάτων και ανθρώπων. Παρ’ όλα αυτά, η Αυτοδιοίκηση με τις συνεργαζόμενες επιχειρήσεις, απάντησαν στις προκλήσεις της χρονιάς και απέδειξαν ότι με ευελιξία, καινοτομία και εμπιστοσύνη μπορούν να επιτευχθούν τα καλύτερα αποτελέσματα.

Με τρεις διακρίσεις, δύο χρυσά και ένα αργυρό βραβείο, ξεχώρισε στα Best City Awards 2022 ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης στην Τελετή Απονομής που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 10 Μαρτίου 2022, στη Θεατρική Σκηνή του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης. Στην ενότητα «Υποδομές και Αστική ανάπλαση», κατηγορία που αναγνωρίζει έργα που έχουν κατασκευαστεί για να συμβάλλουν στη διατήρηση του τοπίου, της γειτονιάς ή την ενίσχυση της ταυτότητας μιας πόλης, ο Δήμος των 3Β απέσπασε το χρυσό βραβείο για το νέο στολίδι της πόλης, την βιοκλιματική πλατεία Νυμφών στη Βουλιαγμένη.

Το δεύτερο χρυσό βραβείο που κέρδισε ο Δήμος ήταν στην ενότητα «Τεχνολογία Πληροφορία» και συγκεκριμένα για το ολοκληρωμένο σύστημα γεωχωρικών δεδομένων με ψηφιακούς χάρτες. Στο συγκεκριμένο σύστημα περιλαμβάνεται αναλυτική τεκμηρίωση της πολεοδομικής ενότητας «Εξοχή» στη Βούλα.

Ήδη σχεδιάζεται η επέκταση και σε άλλες πολεοδομικές ενότητες, ενώ σε επόμενο στάδιο θα τεκμηριωθούν με αντίστοιχη μεθοδολογία τα Δίκτυα Κοινής Ωφέλειας, το οδικό δίκτυο, οι οδικές σημάνσεις, η κατάσταση του οδοστρώματος, η ονομασία και η αρίθμηση στο σύνολο  των οδών, τα καταστήματα, υψόμετρα, φρεάτια, κάδοι (ανά είδος και χωρητικότητα) συλλογής απορριμμάτων και πλήθος άλλων γεωχωρικών δεδομένων, ώστε άμεσα και αποτελεσματικά να μπορούν οι Υπηρεσίες του Δήμου να σχεδιάζουν, να διαχειρίζονται, να αποφασίζουν, να ιεραρχούν, να ανταποκρίνονται, διευκολύνοντας τη ζωή των Δημοτών. Στην κατηγορία «Κλιματική Αλλαγή» το αργυρό βραβείο που απέσπασε ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης αφορά στον μακροπρόθεσμο σχεδιασμό για την ενέργεια και το κλίμα προς την ανθρακική ουδετερότητα 2050.

Τα βραβεία παρέλαβε ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος δηλώνοντας χαρακτηριστικά: «Οι Δήμοι της χώρας, οι δήμαρχοι, οι εργαζόμενοι και τα στελέχη εργάζονται πολύ σκληρά και κάνουν πράγματα τα οποία είναι εφάμιλλα όλων αυτών που μέχρι τώρα κυνηγούσαμε και βλέπαμε ως παραδείγματα καλής πρακτικής. Η επιτυχία βρίσκεται στην Αυτοδιοίκηση, όλοι εμείς μπορούμε να φτιάξουμε μια νέα ισχυρή Ελλάδα».